– Jeg er ikke misunnelig. Jeg bruker det som motivasjon.

Andrine Hegerberg (26) har langt færre meritter å vise til enn søsteren Ada Hegerberg (24). Det bruker eldstesøsteren som motivasjon.

I 2018 vant Ada Hegerberg (til venstre) gullballen. Prisen gis til den beste fotballspilleren det året. I 2018 vant Ada Hegerberg (til venstre) gullballen. Prisen gis til den beste fotballspilleren det året. Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN

Andrine Hegerberg har oppnådd stor suksess i fotballkarrieren, men kan ikke skimte med samme meritter som søsteren.

I et stort intervju med den britiske storavisen The Guardian, forteller 26-åringen om hvordan det er å være søsteren til Ada Hegerberg, som i 2018 mottok gullballen som verdens beste kvinnelige fotballspiller.

– Hvis jeg er bedre på trening enn henne, pleier jeg å si: Jeg er bedre enn gullballvinneren. Jeg er ikke misunnelig. Jeg bruker det som motivasjon, forteller hun.

Videre i intervjuet minner Andrine Hegerberg om at hun aldri har tapt en kamp mot søsteren.

– Jeg har i det minste noe, spøker hun.

  Søstrene Hegerberg har opplevd stor suksess. Søstrene Hegerberg har opplevd stor suksess. Foto: Berit Roald

  Spiller for favorittlaget

  Hun mener det tette forholdet til søsteren er noe av grunnen til at hun har fått en suksessrik karriere.

  Nå spiller Andrine Hegerberg i Roma. Før hun kom til den italienske klubben, spilte hun for storlag som Paris Saint-Germain og Birmingham.

  Da hun i 2019 signerte for hovedstadsklubben, gikk en barndomsdrøm i oppfyllelse.

  – Det er ganske spesielt. Det har alltid vært Roma da jeg vokste opp. Det er en klisjé, men det er en drøm som kom i oppfyllelse, sier hun.

  På sosiale medier har Andrine Hegerberg publisert et bilde der hun som ung har på en Roma-trøye. Helten var naturligvis Fransesco Totti som spilte for klubben i 25 år mellom 1992 og 2017.

  – Det var mye Serie A på TV. Jeg så Totti, selvfølgelig. Vi var også i Roma på ferie og dro til Roma-butikken. Da var det gjort. Jeg hadde 4–5 drakter. Jeg elsker dem virkelig, forteller hun.

   Vil tilbake på landslaget

   Nylig skrev NRK at Andrine Hegerberg ønsker seg tilbake på landslaget.

   I fjor havnet hun utenfor landslaget og var ikke en del av den norske VM-troppen. Hun har uttalt at hun håper å kunne bidra under EM i 2022.

   – Det er et mål jeg har for å motivere meg i treningshverdagen. Det er et hårete mål jeg har lyst til å nå, og som pirrer meg veldig, sa hun til NRK.

   I fjor uttalte hun at hun hadde gitt opp å spille på landslaget, men nå har ting endret seg. I februar møtte hun landslagssjef Martin Sjögren for en prat om fremtiden.

   Ada Hegerberg har tidligere takket nei til landslagspill.