Storspilte i går – nå avslører storklubb: – Vi ønsker å hente Sander Berge

Landslagets stjerneskudd skaper overskrifter i spansk presse.

 Sander Berge har imponert for Norge etter at Lars Lagerbäck tok over.  Sander Berge har imponert for Norge etter at Lars Lagerbäck tok over. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

I sin børs søndag kåret fotballekspert Lars Tjærnås Sander Berge (19) til Norges beste spiller mot Nord-Irland.

Midtbanespilleren er allerede en viktig brikke for landslaget og har imponert tidvis også i sin belgiske klubb Genk. Det har ført til overgangsrykter, og den spanske storklubben Sevilla er blitt hyppigst nevnt.

Lokalavisen Estadio Deportivo har konfrontert Sevilla-president José Castro med ryktene. Og Castro er overraskende klokkeklar i sine uttalelser.

– Det er ikke bare Berge, men noen flere. Det er spillere Sevilla har studert i noen år, og Sevilla ønsker dem. Vi vet ikke om de er villige til å selge, men når det gjelder noen av de vi tenker på, deriblant Berge, er det vår intensjon å hente dem, forteller Castro til avisen.

Kalte bud for «absurd»

Sevilla er blant de beste klubbene i Spania og spiller i Champions League denne sesongen. Klubben fra Andalucía vant Europa League tre år på rad fra 2014 til 2016.

Franskmannen Steven N´Zonzi har vært en åpenbaring som anker for Sevilla de siste årene. Men Z’Zonzi ryktes stadig bort.

Steven N´Zonzi har vært en gigant for Sevilla siden overgangen fra Stoke i 2015. Her er han i duell med Liverpools Georginio Wijnaldum i Champions League-møtet mellom lagene i september. Foto: REUTERS

På spørsmål om Berge kommer til å erstatte N’Zonzi, svarer Castro at han ikke vet hva som vil skje med franskmannen neste sommer. Han understreker imidlertid at klubben «ikke ønsker å selge» spillere som de «ser på som essensielle» for laget.

Det er ikke første gang Sander Berge skaper overskrifter i Spania. Les mer her:

Det er fortsatt uklart om Genk er villige til å selge Berge i januar. I august skrev spanske medier at den belgiske klubben avslo et bud tilsvarende 110 millioner kroner for Berge.

– Jeg synes summene er helt absurde. Det er blitt helt spinnvilt i fotballen, men man må bare vende seg til det, sa Berge til TV 2 i august, etter spørsmål om det angivelige budet.

For Berge og Genk venter en hjemmekamp mot Royal Excel Mouscron lørdag. Deretter er det storkamp mot Anderlecht.