Dette er Branns plan mot Sarpsborg

Lars Arne Nilsen sier ja takk til ett poeng.

Planen klar: Lars Arne Nilsen deler sine tanker før toppkampen i Sarpsborg. Planen klar: Lars Arne Nilsen deler sine tanker før toppkampen i Sarpsborg. Foto: Bjørn Erik Larsen

BRANN STADION: Øverst på eliteserietabellen befinner Brann seg i en drømmeposisjon før bortemøtet med Sarpsborg 08 søndag. Bergenserne har ikke tapt på seks kamper, og de har mandagens 5–0-seier over Stabæk friskt i minne. Trener Lars Arne Nilsen tror på en helt annen kamp denne gang.

– Det er en av de tøffeste kampene i sesongen, på kunstgresset der nede. Vi reiser for å vinne, men er strålende fornøyde med ett poeng. Det blir litt det samme som mot Odd. Når vi møter topplagene borte, så handler det om å få med seg noe, sier Nilsen.

– Selv om dere nå er serieledere?

– Jaja. Det er jo akkurat nå. Vi tenker ikke noe annerledes av den grunn. Sarpsborg er blant de fire beste, og klarer vi uavgjort mot dem, er det meget bra.

Glade dager: Får Amin Nouri og Brann mer å juble for i Sarpsborg på søndag? Foto: Tor Høvik

Som mange vil huske, endte Odd-Brann 0–0 i starten av juni. Brann var mest opptatt av å stenge igjen bak.

Kynisme

– Vi spiller vårt spill, men kan ta litt mer hensyn og være litt mer kyniske på bortebane, sier Nilsen.

Etter Odd-kampen ga BT-kommentator Anders Pamer Brann-treneren ros for «grepet som kan gi Brann en ny medalje».

«Som konsept og idé er det ikke veien å gå dersom Brann skal utvikle seg og komme videre som klubb og som lag. Men antifotballen, det kyniske resultatfokuset, kan trekkes frem i faser av kamper og når det virkelig behøves,» skrev Pamer, og dro frem et uttrykk fra amerikansk idrett:

«Angrepsspill vinner kamper, forsvarsspill vinner titler.»

Nå ser altså Nilsen for seg en samme type kamp som den i Skien. I dag ligger Sarpsborg på tredjeplass, bare ett poeng bak Brann og Rosenborg, og Nilsen tror østfoldingene kommer til å bli i toppen hele sesongen.

– Sarpsborg er kanskje den klubben som har imponert meg mest. Det er en forholdsvis liten klubb som du virkelig har respekt for. De har fått tak i dyktige folk både i trenerteamet og i ledelsen, sier Nilsen.

Skadefrie

Selv kan han glede seg både over sterke resultater og en skadefri tropp. Torgeir Børven og Peter Orry Larsen er de eneste som har haltet litt i det siste, men nå er begge friskmeldte.

– Ting ser bra ut. Det er lett å gå på trening nå, og folk er i godt humør, sier Nilsen.

Og like mye som han har respekt for Sarpsborg, er han trygg på sitt eget lag.

– Vi er vanskelige å slå akkurat nå, og jeg tror ikke det er noen som liker å møte oss. For vi er vonde å møte, fastslår Brann-sjefen.