Se situasjonen øverst i saken!

– Det er en skandaløs avgjørelse – en råtten avgjørelse – fra en av, visstnok, elitedommerne. Det er en utrolig avgjørelse som gikk imot oss, sier West Ham-trener David Moyes til Sky Sports etter kampen.

– Det er oppe der med en av de verste VAR-avgjørelsene, skriver West Ham-kaptein Declan Rice på Twitter.

– Kan ikke engang tro at dommeren har blitt bedt om å se på skjermen, følger Rice opp i en annen melding.

Innbytter Maxwel Cornet trodde han hadde sørget for utligning da han banket ballen i nettaket like før overtid.

RASENDE: David Moyes var alt annet enn tilfreds med avgjørelsen til Andy Madley på overtid. Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Men videodommerne ga beskjed til hoveddommer Andy Madley at han måtte se på scoringen om igjen. I forkant av målet var Jarrod Bowen noe sen i en duell mot Chelsea-keeper Edouard Mendy. Etter en titt på videoskjermen, kunne et lettet Chelsea-publikum juble for annullering.

– Jeg mener keeperen (Mendy) kaster seg, idet han mister ballen, og later som han er skadet fordi han kunne ikke nå returen, fortsetter Moyes i intervjuet med Sky Sports.

Venstrefoten til Bowen traff Mendy i magepartiet, ikke av det voldsomme slaget, men nok til at VAR-bussen anså situasjonen som en «klar og åpenbar feil», noe som er et kriterium for at dommeren kan benytte seg av hjelpeverktøyet.

FRUSTRERTE: West Ham-spillerne skjønte lite av hvorfor hoveddommeren valgte å annullere 2–2-scoringen. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Vi var heldig at vi fikk med oss VAR-avgjørelsen, som for min del var en rett avgjørelse, sier Chelsea-manager Thomas Tuchel til BBC.

– Det er fullstendig sjokkerende, tvitrer den tidligere engelske landslagsspilleren Michael Owen om annulleringen av 2–2-scoringen.

– Det er en latterlig avgjørelse, sier den britiske eksperten Danny Murphy på BBC.

Dermed sikrer Chelsea tre viktige poeng som har fem poeng opp til ligaleder Arsenal, som møter Manchester United søndag.

Kai Havertz ble den store helten fra benken da han reddet Chelsea med en 2–1-scoring to minutter før slutt etter innlegg av Ben Chilwell.

Sistnevnte sørget for en strålende 1–1-scoring da han dempet en strøken ball fra kollega Thiago Silva. Avslutningen var av høy kvalitet da West Ham-keeper Lukasz Fabianski måtte se ballen trille mellom egne ben og i nettmaskene.

Da det var spilt 62 minutter, etter mye knuffing og rot på et hjørnespark, sendte Michail Antonio ballen i mål fra kloss hold og sørget for 1–0-ledelse til West Ham.

I forkant av målet hadde det vært en tannløs forestilling med et Chelsea-lag som hadde mye ballinnehav, mens West Ham var godt organisert.

– Dette var ikke en førsteomgang for historiebøkene, beskrev Viaplay-kommentator Jørgen Klem førsteomgangen ganske forsiktig.

Wesley Fofana, med prislapp på drøyt 800 millioner kroner, startet dagens kamp i midtforsvaret til Chelsea.

West Ham ligger på 17. plass med fire poeng etter dagens kamp.