Det ble nylig klart at Zlatan Ibrahimović (41) forlater AC Milan etter sesongen – søndag ble det også klart at han legger opp.

Avskjedstalen kom på et fullsatt San Siro etter at hans AC Milan hadde slått Hellas Verona 3–1 i siste serierunde av Serie A.

– Så mange følelser og minner på denne arenaen, sier Ibrahimović, ifølge Aftonbladet.

– Tiden har kommet for å si farvel til fotballen, men ikke til dere, sier Ibrahimović, ifølge Expressen.

– Jeg kommer til å være Milanista hele livet, sier han i takketalen.

Under seansen var Ibrahimovic tydelig preget og tårene rant.

– Jeg kikket på mine lagkamerater og begynte å gråte. Jeg kikket på supporterne og begynte å gråte. Jeg kikket på konen min, kanskje hun kunne gi meg styrke, men da begynte jeg bare å gråte enda mer, forteller Ibrahimovic på pressekonferansen natt til mandag.

Ibrahimovic røpet at konen Helena Seger og familien ikke visste at han nå skulle legge opp.

DØDE: Agenten Mino Raiola gikk bort i fjor. Her med Zlatan Ibrahimovic i 2017. Foto: Eamonn and James Clarke / Pa Photos / NTB

Ibrahimovic snakket også om en tung periode etter agenten Mino Raiola (var også Erling Braut Haalands agent) døde i april 2022, bare 54 år gammel.

– Fotballen var ikke det samme etter tragedien med Mino skjedde, sier Ibrahimovic.

– Jeg ble ensom plutselig. Jeg hadde ingen ved siden av meg som jeg kunne prate med alt om. Jeg er veldig reservert med mitt eget, men med Mino har jeg delt alt.

Svensken har spilt i to forskjellige perioder for AC Milan.

41-åringen har også bøttet inn mål for klubber som Malmö, Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United og LA Galaxy.

Se et lite utdrag fra hans lange karriere:

Zlatan Ibrahimovic er historien om gutten som vokste opp under harde kår i Rosengård i Malmö – og som ble et svensk fotballikon.

Han er en av Sveriges beste spillere gjennom tidene, kanskje den aller beste. Hans kontroversielle stil, koblet med et spektakulært fotballtalent, har gjort ham til en av verdens største fotballstjerner.

I 2001 fikk den legendariske målscoreren debuten for Sveriges landslag. Det endte til slutt med 122 kamper og 62 mål.

PS: VG+ Sport sender Serie A også neste sesong.

I mars ble svensken tidenes eldste målscorer i den italienske toppdivisjonen: