West Mercia-politiet (som dekker områdene Herefordshire, Shropshire og Worcestershire) bekrefter ifølge Daily Mail arrestasjonen av en mann i 50-årene, som ifølge avisen skal være en barnefotballtrener.

Like etter kampslutt ble en tweet publisert på hans Twitter-konto, hvor han blant annet skrev at Marcus Rashford måtte «pakke sammen sakene sine og dra tilbake til sitt eget land».

23 år gamle Rashford er født og oppvokst i Manchester.

Mannen selv har benektet at han skrev tweeten og sier til The Sun at han «har blitt hacket». Politiet opplyser til Daily Mail at mannen er sluppet fri fra arresten, men er under videre etterforskning.

Onsdag ettermiddag ble det også kjent at en mann i 30-årene er arrestert for å ha skrevet rasistiske meldinger på sosiale medier i kjølvannet av EM-finalen.

– Vi står fast på at all rasistisk hets, uavhengig om det er på internett eller ikke, ikke er akseptabelt, sier kriminalbetjent Matt Gregory til Sky News.

Som VG skrev mandag kveld, ble veggmaleriet av Marcus Rashford i Withington, sør i Manchester, vandalisert. Allerede da hadde flere hengt opp lapper for å dekke over skadene og de siste dagene har flere strømmet til.

Rashford selv la ut et bilde på Instagram av de mange støttemeldingene tirsdag kveld, og skriver at han er «overveldet» og «ikke har ord».

DEKKET: Slik så veggen ut tirsdag kveld. Foto: PETER POWELL / X06528

Tirsdag kveld samlet flere hundre mennesker seg utenfor veggmaleriet, hvor de knelte og viste frem plakater for «Black Lives Matter», i en protest organisert av Stand Up To Racism.

I EM-finalen mot Italia, som ble avgjort på straffer, bommet Jadon Sancho, Marcus Rashford og Bukayo Saka for England. Flere høytstående briter, som prins William og statsminister Boris Johnson, har gått kraftig ut mot de rasistiske kommentarene spillerne har fått etter finaletapet.

Til tross for straffebommen, har Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær gjort det klart at han ikke vil nøle med å la Rashford ta en straffe for Manchester United.

– Jeg føler man allerede har vunnet når du står frem for å ta en straffe. Da har du tatt på deg et ansvar, og jeg er helt sikker på at mange spillere håper de ikke må ta straffe, sier Solskjær til klubbens nettsted.

– Du kan bli helt, og du kan bli syndebukk. Det er fotball. Man lærer av det og kommer tilbake sterkere. Man viser personlighet når man bestemmer seg for å ta straffe. Jeg vet at Marcus kommer til å rekke opp hånden om det blir mulig å ta straffe for oss, sier Solskjær.