Paul Pogba fremsto som kampens store spiller, der han trakk i trådene og dikterte spillet fra midtbanen.

– Han var helt enorm i kveld. Han har teknikken og tilbake på topp fysisk. Det er ingenting å si på at han blir kåret til banens beste, sier den gamle franske storspilleren, Robert Pires, til M6.

– Han har vært helt vill. Han har vært på sitt aller, aller beste – den beste spillerprestasjonen i EM til nå. Han har vært majestetisk, mener VGTVs ekspert, Joacim Jonsson.

– Han kontrollerte midtbanen, sier den tidligere engelske landslagsspilleren Jermaine Jenas.

Pogba gjenvant ballen flest ganger (12), vant flest dueller (13) og skaffet flest frispark (4) av samtlige spillere på banen.

– De er et godt lag som skapte vansker for oss. Men vi var sterke og kjempet hardt for denne seieren, sier Pogba.

Kilde: sofascore.com

Hos ITV diskuterte de gamle kamphanene Patrick Vieira og Roy Keane hvorfor Pogba tilsynelatende presterer bedre for landslaget enn for klubblaget.

– Han er en leder og en viktig spiller. Han må ta ansvar på klubblaget også. Det er lov å sette spørsmålstegn ved prestasjonene hans for United, for han presterer mye bedre for Frankrike, sier Vieira.

Keane hang seg opp i at Vieira mente at Pogba er en leder.

– Han viser der ikke, Patrick. For United, i klubblaget, viser han ikke lederskap, mener iren.

MAESTRO: Paul Pogba var en kampens store spillere. Foto: ALEXANDER HASSENSTEIN / X01348

Joachims Löws Tyskland-karriere synger på siste vers, men foreløpig er trenerens avslutningsnummer en låt om tapt kjærlighet. For første gang i historien har tyskerne tapt en åpningskamp i EM.

Portugal satte tonen med 3–0 over Ungarn tidligere tirsdag, og nå har Löws verdensmestere fra 2014 havnet på etterskudd i «dødens gruppe».

– Et uheldig selvmål avgjorde kampen. Den klareres åtte av ti ganger. Når du taper den første gruppespillskampen, blir presset stort, sier Toni Kroos.

– Jeg synes vi fortjente et poeng. Men vi viste at vi henger godt med mot de beste, det må vi vise igjen, sier Joshua Kimmich.

Löw takker for seg etter sommerens mesterskap etter 15 år i jobben. Han erstattes av Hansi Flick.

– Det var en intens kamp og vi kjempet til siste slutt. Jeg kan ikke klandre laget for noe, de ga alt de hadde, sier Löw.

TYSK NEDTUR: Joachim Löw leder Tyskland i sitt siste mesterskap. Nå trenger han en opptur om det skal bli flere enn to kamper til. Foto: ALEXANDER HASSENSTEIN / X01348

Etter en forsiktig åpning på Allianz Arena, tok det fyr et kvarter ut i kampen. Først var Paul Pogba nære på en corner, før Kylian Mbappé testet Manuel Neuer med en rapp avslutning. I sin 100. kamp for Tyskland viste den 35 år gamle keeperen at han fortsatt kan.

Men Mats Hummels avslutning mot eget mål var umulig å stoppe. Midtstopperen var blant spillerne Löw pensjonerte fra landslaget i 2019, men etter en god sesong i Bundesliga har treneren krøpet til korset og kalt tilbake Hummels. Det angret han kanskje på i kveld.

Pogba fant Lucas Hernández med en praktfull pasning, før backen banket den inn foran mål. En uheldig Hummels så fortvilet opp mot himmelen da hans forsøk på å blokkere innlegget gikk feil vei og overlistet Neuer.

– Det er tragisk for Hummels når han endelig er tilbake, sier Thorstein Helstad hos NRK.

Årets EM har allerede sett tre selvmål, det høyeste antallet noensinne sammen med EM 2016.

I EGET NETT: Kylian Mbappé jubler. Mats Hummels og Manuel Neuer fortviler. Et hardt slag for «Die Mannschaft» i EM-åpningen. Foto: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA

Etter pause smalt Benjamin Pavard i bakken etter å ha fått Robin Gosens kne i bakhodet med stor kraft. Backen ble liggende på gresset en stund, men etter å ha fått tørket bort litt blod fra ansiktet fikk han lov til å fortsette kampen.

Halvveis i andre omgang trodde Kylian Mbappé at han hadde scoret i EM-debuten, men VAR-bildene viste at angriperen hadde sneket seg over offsidegrensen.

Fem minutter før slutt kom dagens andre annullerte scoring for Frankrike. Igjen hadde Mbappé rykket i bakrom og serverte Karim Benzema foran mål. Han trillet den enkelt i nettet, men reprisene viste en marginal offside. Dermed må Benzema vente på sitt første landslagsmål siden oktober 2015.

– Vi spilte en stor kamp mot en veldig god mostander. Jeg visste at spillerne mine var klare til kamp, sier Frankrikes trener, Didier Deschamps.