– Vi har det tøft nå. Det er vondt. Vi betalte dyrt for feil. I de siste kampene har vi tapt for mange poeng til å kunne kjempe om ligaen, sier Barcelonas Sergio Busquets ifølge Marca.

Barcelona kjørte over Levante (på 13. plass) før pause. 1–0 kom ved Lionel Messi på volley, mens Pedri satte 2–0 i åpent mål.

Men vertene ga seg ikke. Gonzalo Melero stanget inn en redusering i 57. minutt og 2–2 kom tre minutter senere ved Jose Luis Morales etter feilpasning av Messi i forkant.

Bare fire minutter gikk før Ousmane Dembélé satte 3–2 for Barcelona på vakkert vis. Levante protesterte og ropte på frispark, uten å bli hørt. Med seks minutter igjen lurte Sergio Leon inn 3–3 med et smart skudd.

– Det er vanskelig å forklare. Vi var et godt lag i første omgang, men vi mistet intensiteten i andre omgang, sukker Ronald Koeman, Barcelona-manager.

Uavgjort gjør at katalanerne er ett poeng bak Atlético Madrid, som har en kamp til gode. Det betyr at Messi og Barcelona må ha hjelp for å bli seriemester.

Atlético Madrid har alt i egne hender for å ta første ligatittel siden 2014. Diego Simeones menn må gjøre jobben mot Real Sociedad, Osasuna og Real Valladolid i de siste rundene.

TRENGER HJELP: Lionel Messi og Barcelona må håpe at noen spolerer poengfangsten til Atlético Madrid og Real Madrid. Foto: PABLO MORANO / X07441

Real Madrid er poenget bak Barcelona med en kamp mindre og stiller akkurat nå med sterkere kort i gullthrilleren. Sergio Ramos & co. har igjen Granada, Athletic Bilbao og Villarreal. I løpet av disse rundene må de hvitkledde ta igjen to poeng på byrivalen.

For Barcelona gjenstår Celta Vigo og Eibar. Atlético hadde en stor luke tidligere i sesongen, men Real Madrid og Barcelona har krympet inn forspranget utover våren.

PS! Messi er suveren toppscorer i La Liga med 28 mål på 33 kamper, åtte mål foran Real Madrid Karim Benzema.

GULLKAMP: Diego Simeones Atlético Madrid har overtaket på seriegullet, mens Barcelona og Zinedine Zidanes Real Madrid jakter dem. Foto: GERARD JULIEN / AFP