Det er gått én uke siden 12 Brann-spillere sjokkerte egne klubbledere, supportere og øvrige medlemmer av Fotball-Norge med en fest på Stadion med syv damer til stede. I etterkant startet politiet etterforskning av et mulig seksuelt overgrep.

Tirsdag var klubbledelsen samlet for et krisemøte om situasjonen sammen med blant andre Nina Gundersen Sandnes i advokatfirmaet Kluge. Klokken 17.33 møtte styreleder Birger Grevstad (67) og daglig leder Vibeke Johannesen (46) mediene som i flere timer hadde ventet utenfor.

– Jeg vet dere er interessert i om vi har tillit til Vibeke. Jeg kan si at vi står sammen og jobber med denne saken sammen. Vi er veldig sammensveiset om dette. Det er veldig viktig for oss å gjenreise tilliten til hele Bergen. Vi ber om forståelse for at klubben er i en krevende situasjon, sier Grevstad.

Utover at han uttrykte tillit til Johannesen, kom det lite nytt fra Brann-toppen. Det overrasket flere, blant annet BT-kommentator Anders Pamer som var til stede utenfor Stadion.

– Det er veldig spesielt. Jeg skjønner ikke argumentet for å ikke ta spørsmål. Hele byen vil ha svar på en del sentrale ting i denne saken og ønsker å få vite hva klubben skal gjøre for å rydde opp og hvilke konkrete grep som gjøres for å komme med sanksjoner mot spillerne som var med på dette, sier Pamer til VG.

Også TV 2-ekspert Jesper Mathiesen reagerte på Twitter:

Til Bergens Tidende skriver mediesjef Thomas Brakstad følgende om reaksjonene på pressetreffet.

– Pr. nå er ikke saken ferdigbehandlet. Siden mediene hadde ventet utenfor Stadion i åtte-ni timer, valgte vi å møte dem og orientere kort, heller enn å ikke si noe som helst, sier Brakstad.

– Utrolig skuffende

BT-kommentator Pamer reagerer på orienteringen som helhet.

– Det var en spesiell seanse. Fordi Grevstad og Johannesen fremsto som to som hadde fått beskjed om å se ut som om de var venner. Det er en spekulasjon, men det var bemerkelsesverdig. Det er jo åpenbart at det har vært friksjon i forholdet mellom administrasjonen og styret. Senest på grunn av behandlingen av denne saken. Nå passet han på å skryte av henne og hun av ham. Så får det være opp til alle og enhver å avgjøre om man kjøper den fremstillingen – og om det var riktig for Sportsklubben i Brann i denne situasjonen, hevder Pamer.

Grevstad og Johannesen ville ikke si noe som helst om mulige sanksjoner mot spillere eller hvordan de vurderer saken tirsdag ettermiddag.

– Det er vanskelig å svare på alle spørsmål. Vi trenger tid fremover for å bearbeide alt som skjer på en grundig måte. Styremøtet er avsluttet, men vi har kontakt med alle styremedlemmene resten av kvelden og uken. Styret og administrasjonen vil jobbe tett sammen i denne saken, sier Grevstad.

Les også: Brann-supporterne markerte avsky med «SK Skam»-protest

Spørsmål ved Johannesen

For det har blitt stilt spørsmål ved Brann-ledelsen. Etter 3–2-seieren over Sandefjord søndag kveld ville ikke styreleder Grevstad uttrykke tillit til daglig leder Johannesen etter den foreløpige behandlingen av saken.

Etter møtevirksomheten tirsdag, sier hun følgende:

– Vi har fremdeles mange store oppgaver foran oss. Jeg er glad for at jeg har et så kompetent styre å samarbeide med. Det som er viktig nå, er at vi jobber godt sammen for Brann. Jeg er stolt og takknemlig over innsatsen til alle de ansatte som i denne situasjonen vier hele sin tid til Sportsklubben Brann.

DAGLIG LEDER: Vibeke Johannesen har vært daglig leder i Brann siden 2014. Foto: Marit Hommedal, NTB

Noen av reaksjonene mot henne kommer som en følge av at hun torsdag i forrige uke sa at det var en sak Brann var ferdige med.

– De har brutt interne regler, de har beklaget og forstått alvoret, og nå er det en sak vi går videre fra, sa Johannesen til BT torsdag 12. august.

Mandag 16. august sa hun følgende til VG:

– Vi har aldri lagt saken død. Vi har jobbet med saken døgnet rundt for å komme til bunns i den enorme mengden informasjon og detaljer. Vi sa vi skulle diskuterte det internt og finne ut hvilke tiltak vi skulle gjøre.

Samtidig fortalte hun at hun første gang fikk skjermbilder av rykter om et mulig seksuelt overgrep allerede tirsdag kveld i forrige uke. Samme kveld skal hun ha blitt kontaktet av faren til en av jentene som var på nachspielet.