Etter to år uten cupfinale på grunn av pandemi blir det fotballfest på Ullevaal stadion. Og onsdag kveld ble det klart at Molde skal møte enten Bodø/Glimt eller Viking.

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem tok ansvar. Etter 58 minutter scoret han kampens første. Eikrem ble spilt opp av Etzaz Hussain, før han trillet ballen i det lengste hjørnet for Strømsgodset-keeper Morten Sætra.

– Det var veldig gøy å komme til finalen, jeg spilte i finalen i 2014 også, så det blir artig, sier Etzaz Hussain til NRK.

Molde ble cupmester for første gang i 1994 ,etter at de slo Lyn 3–2. Nå skal de spille for sin femte NM-tittel. Dette blir Moldes åttende cupfinale.

JUBEL: Magnus Wolff Eikrem hadde en god dag på jobben. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Etter 78 minutter satte Eikrem inn nok et mål, og kunne juble foran hjemmefansen på Aker stadion.

Og da klokken tikket mot slutt, så satte innbytter Ari Leifsson ballen i eget nett med låret for gjestene fra Drammen fire minutter før slutt.

Strømsgodet-trener Håkon Wibe Lund var skuffet.

– Vi gir bort litt dumme mål, da blir det dessverre Molde som går videre. Vi kjenner på skuffelsen, vi er veldig nære å komme til en finale, sier Lund til NRK.

Cupfinalen spilles 1. mai. Og det blir en historisk finale, for det er første gang en norsk cupfinale i fotball spilles i mai. Normalt spilles cupfinalen i oktober eller november.

Bodø/Glimt møter Viking i den andre semifinalen 21. april.

SCORET: Magnus Wolff Eikrem scoret to mål for Molde i 2. omgang. Her er det første. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB