Haaland har ikke funnet veien til mål i den tyske toppdivisjonen siden han scoret mot Hoffenheim 22. januar. I den samme kampen pådro den norske spissen seg en muskelskade, som holdt ham ute i over halvannen måned.

13. mars var han tilbake på banen i Bundesliga-oppgjøret mot Arminia Bielefeld, og siden har det blitt ett innhopp fra benken samt tre kamper fra start i serien.

– Det var bra. Vi fortjente å vinne. Når vi er fokusert er vi et veldig godt fotballag, sier Emre Can til Viaplay etter kampen.

Det er spekulasjoner om hvem som skal fortsette i Borussia Dortmund.

– Avisene skriver det de vil. Jeg leste i dag at jeg ble solgt. Jeg går alltid på banen og gjør mitt beste. Det er fake news, sier Can.

Scoring har det imidlertid ikke blitt i noen av de fem kampene for Haaland. Siden Bundesliga-debuten i januar 2020, har 21-åringen bare gått målløs av banen i to strake kamper av gangen.

Mål ble det derimot for Haaland i Norges landskamp mot Armenia i slutten av mars. Da gikk han av til pause etter to scoringer.

Det var uansett en Haaland i kjempehumør som stilte til kamp mot nedrykkstruede Stuttgart fredag kveld. Allerede på vei ut til oppvarming gikk gliset rundt hos jærbuen, og smilet var der også helt opp mot avspark.

Men glede ble fort til snudd til fortvilelse, da det amerikanske stortalentet Giovanni Reyna måtte gi seg med skade allerede etter ett minutt.

Inn kom Julian Brandt, og det skulle vise seg å bli helt avgjørende for kampen.

For etter et snaut kvarter ble Haaland sendt alene i bakrom. Han tok med ballen inn i feltet, før han uselvisk spilte på tvers til Brandt. Innbytteren satte ballen enkelt i det åpne målet.

20 minutter før slutt banket Brandt inn sitt andre for kvelden, da skuddet hans fra 17–18 meter ble banket inn bak Stuttgart-keeper Florian Müller.

Haaland hadde ikke hatt et eneste skudd på mål, før han langt inn i overtiden satte ballen i mål. Offsideflagget var imidlertid oppe fra assistentdommeren, og scoringen ble annullert, siden Bellingham sto i offside da han fikk ballen han spilte til Haaland.

Stuttgart-stopper Mavropanos hadde i oppgave å stoppe Haaland.

– Det var bra han ikke scoret, sier Mavropanos til Viaplay og legger til at han hadde en dårlig inngripen som gjorde at Dortmund scoret sitt første mål.