Dette kan være Tom Nordlies nye trenerjobb

— Synd at vi ikke får ro til å lukke dette, sier klubbens styreleder.

Tom Nordlie kan være på vei tilbake som trener. Tom Nordlie kan være på vei tilbake som trener. Foto: Fredrik Fornes

Mye tyder på at Tom Nordlies (54) neste trenerjobb kan bli for 2. divisjonsklubben Skeid.

Etter det Aftenposten erfarer jobber den tidligere storklubben med å få på plass rutinerte Nordlie som deres neste sjef.

— Det er riktig at vi jobber med en ny trenerløsning, sier Erling-Geir Iversen, styreleder i Skeid Fotball til Aftenposten.

Håper på snarlig løsning

- Er det Tom Nordlie?

— Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte det. Det er ingenting som er i orden ennå, og før det er det blir det feil å si noe, sier Iversen.

- Når håper dere å ha den nye treneren på plass?

— I beste fall tidlig denne uken. Det er synd at vi ikke får ro til å lukke dette, men jeg skjønner jo at media er interessert, sier styrelederen.

Kvittet seg med treneren

Etter god innledning på sesongen tapte Skeid søndag kveld 1-2 på overtid hjemme mot topplaget Tromsdalen.

Etter kampen kom den overraskende beskjeden om at hovedtrener Ørjan Valla var ferdig i klubben. Han fikk beskjed om at Skeid var i ferd med å ansette en ny trener.

— Ørjan var en midlertidig løsning. Vi klarte ikke å lande en permanent trener i fjor høst. Dette har vært en åpen prosess, og når Ørjan hørte om den nye treneren valgte han å gå, sier styreleder Iversen.

Stolt historie

På 50— og 60-tallet var Skeid en av landets mest suksessrike klubber. Skeid ble seriemester i Norges øverste divisjon i 1966, og vant cupen hele seks ganger mellom 1954 og 1965. Deres siste trofé ble vunnet i 1974, da de slo Viking 3-1 i cupfinalen. Året etter rykket Skeid ned fra øverste divisjon, og har siden rykket opp og ned mellom Norges tre øverste divisjoner. Skeid var i Tippeligaen i 1996 og 1998. Dette er deres tredje strake sesong i 2. divisjon, etter opprykket fra 3. divisjon i 2013. Skeid var sist gang i 1. divisjon i 2009. Tom Nordlies siste trenerjobb var for damelaget Avaldsnes.

Før det har han trent en rekke klubber, blant annet Odd, Vålerenga, Sandefjord, Start, Viking, Lillestrøm, Fredrikstad og Kongsvinger. Han er i dag fotballekspert for NRK.

Nordlie har ikke svart på våre henvendelser mandag ettermiddag.