Feiret foran sine tidligere supportere: - Mye frustrasjon som skulle ut

Ranheims Robert Stene scoret to mål mot gamleklubben.

SCORET TO: Robert Stene scoret to av Ranheims fire mål mot Fredrikstad. Foto: Ole Martin Wold

Ranheim 4-0 Fredrikstad, DNB ARENA (Adressa.no): Ranheims opprykksdrøm lever i beste velgående etter seier over Fredrikstad onsdag kveld. Kristian Romø Skille ga Ranheim en god start etter et lekkert kontringsmål i åpningsminuttene, før Robert Stene scoret mot gamleklubben FFK og økte til 2-0. I andre omgang punkterte Magnus Blakstad punkterte kampen med 3-0 etter 59 minutter, før Stene helte salt i FFK-sårene og scoret sitt andre tolv minutter før slutt.

Etter at både Hødd og Jerv tapte sine kamper er Ranheim med det oppe på kvalifiseringsplass gjenstår tre kamper.

— Det er en god hjemmekamp. Vi møter et lag i oppløsning og de gjorde det litt enkelt for oss i dag. Da vi fikk 1-0 så tidlig ble det greit og vi kontrollerte kampen. Jeg fikk også scoret to mål mot gamleklubben og det gjorde det ekstra godt, sier Stene til Adressa.no.

For etter at han scoret sitt første mål løp Stene, som spilte i FFK fra 2012 til 2014, rett bort til bortesupporterne og feiret:

— Det var faktisk en ekstra jubel der. Det var mye frustrasjon fra i fjor som måtte ut, så det var godt, sier han.

Drømmestart

Ranheim åpnet best og Mads Reginiussen kom seg til et godt skudd som gikk utenfor allerede i åpningsminuttet. Det tok heller ikke mer enn åtte minutter før Ranheim kontret inn 1-0-ledelse. Hjemmelaget klarerte en corner og stormet i angrep fremover. Jo Sondre Aas slo en god pasning til Kristian Rømo Skille som løp fra alt og alle og enkelt satte ballen nede i høyre hjørne alene mot keeper.

— Vi skulle ha opp tempoet for å spille dem ut, og vi var klare på at når de flytta opp mye folk på dødballer, hadde vi gode muligheter til å kontre. Det lyktes vi med og den første kontringa er klasse, sier trener Ola By Rise.

Ranheim fortsatte å presse etter scoringen og hadde et par halvsjanser, før Aas burde doblet ledelsen i det 18. minuttet. Et innlegg fra høyre fant Aas på lengste stolpe. Han forsøkte å bruke presisjon i stedet for kraft, men fra seks meter traff han en forsvarsspiller som fikk blokkert.

Scoret mot gamleklubben

Kampen jevnet seg mer ut utover i omgangen og Fredrikstad var på flere og flere besøk på Ranheims banehalvdel, uten at de klarte å true Even Barli i Ranehim-målet. Det nærmeste de kom var et par frispark som gikk i muren. Mange feil i pasningsspillet gjorde at ingen av lagene klarte å finne den nødvendige rytmen.

Are Tronseth, som hadde spilt en god kamp i Ranheim-forsvaret, fikk imidlertid en god mulighet drøye fem minutter før pause. Kapteinen raget høyest i feltet på en corner, men headingen gikk noen få centimeter over tverrliggeren. Det så ut til å ebbe ut i 1-0 til pause, men Robert Stene kjempet seg gjennom forsvaret mot gamleklubben og økte til 2-0 på overtid i første omgang. Med en forsvarsspiller i kroppen, plasserte han ballen iskaldt under keeper Jenssen, før han løp og feiret foran sine tidligere supportere.

Siste spiker i kista

Ranheim åpnet den andre omgangen like sterkt som i første og holdt på å bli belønnet nesten umiddelbart. Ranheim spilte seg gjennom med et fantastisk angrep på få touch og Mads Reginiussen var plutselig alene mot keeper. Midtbanespilleren forsøkte å sette ballen mellom bena på Jenssen, men Fredrikstad-keeperen fikk blokkert.

Det tok 55 minutter før Fredrikstad fikk sin første sjanse, men den var til gjengjeld stor. Andreas Aalbu satt fart og kom seg i feltet. Under sterkt press fra Tronseth fikk han avsluttet, men Barli var ute, gjorde seg stor og hindret redusering.

— Vi var kontante i det vi gjorde defensivt. Med noen få unntak, var vi veldig gode i forsvar, sier By Rise.

Vondt ble til verre for FFK noen minutter senere. Magnus Blakstad skaffet seg rom på venstresiden av 16-meteren, vendte av et par FFK-spillere og tuppet inn 3-0 fra ti meter.

Ny Stene-scoring

Blakstad virket sulten på en ny scoring og ladet skuddfoten fra 18 meter fem minutter, men skuddet var ikke presist nok og gikk utenfor. FFKs Fililp Westgaard viste at det fortsatt var litt krefter igjen i gjestene, da han fyrte av fra 30 meter og skjøt like over 25 minutter før slutt, men kampen var i realiteten avgjort etter Blakstads scoring.

Men Ranheim ga seg ikke med det og satte inn 4-0 etter 78 minutter. En corner fra Malmo ble headet i mål av Stene, som scoret sitt andre mål for dagen.

Ranheim fortsatte å jage, men på tross av noen gode skudd på overtid ebbet det ut i 4-0. — Vi gjorde en veldig god fotballkamp. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen og vi presterte på et høyt nivå, sier By Rise.