TRONDHEIMS-ØRN-SANDVIKEN 1-0

Det ble en knepen 1-0 seier for Ørn mot bergenserne fra Sandviken på Ranheim Arena søndag ettermiddag. Dette var Ørns første kamp etter ferien, noe som var tydelig i kampens første kvarter.

Både Ørn og Sandviken slet nemlig med å etablere spill, selv om det var tydelig hvem som var hjemmelaget i form av ballinnehav. De lange ballene mot Fugelsnes og Utland ga derimot lite uttelling, ettersom gjestene stanget ut alt som kom de første 20 minuttene.

Sandvikens keeper Ashley Thompson var også kjapt ute flere ganger for å hindre sjanser.

Kampens avgjørende øyeblikk kom i det 27. minutt, da Lisa-Marie Karlseng Utland konverter et innlegg fra venstre kant. Da stod det 1-0 til hjemmelaget, til stor lettelse for resten av jentene.

Trondheims-Ørn fulgte opp scoringen med en rekke store sjanser, men igjen var Sandvikens 166 cm høye keeper kjapt ute og hindret økt ledelse. På motsatt side hadde Ørns keeper Kristine Nøstmo lite å gjøre.

I andre omgang var det Ørn som åpnet best med flere store sjanser, før Sandviken tok grep om kampen. Bortelaget slet med å utnytte dominansen, og mot slutten var igjen Ørn frempå. Karlseng Utland fikk et mål annullert i det 70. minutt for offside, til stor frustrasjon.

Etter dét festet Ørn igjen et grep om kampen, og den store innspurten kom aldri fra bortelaget.

Ørn er dermed i semifinale i cupen igjen, for tredje år på rad.

Der kan de møte LSK, Kolbotn eller Røa. Trekningen til semifinalen vil finne sted mandag klokka 12.00.