Vraker Strindheim og går til osloklubb:

-Rodals trening passer ikke meg

Marius Bakkens gamle trener Frank Evertsen skal løfte Sondre Nordstad Moen (17) mot europatoppen.

Saken oppdateres.

Sondre Nordstad Moen sier takk for seg i Strindheim og melder overgang til Sportsklubben Vidar. Der får Norges største langdistansetalent Marius Bakkens tidligere trener og blir en del av det hardtsatsende «Team Toppløp».

LES OGSÅ: Respekterer Sondres valg

- Jeg føler at det sportslige tilbudet i Strindheim er for dårlig i forhold til i Vidar. Det er hovedårsaken til at jeg bytter klubb, sier Nordstad Moen til Adresseavisen.

Nysatsing i Oslo

17-åringen har de siste månedene vært sin egen trener, etter at han brøt samarbeidet med Arnfinn Ofstad tidligere i sommer. I osloklubben Vidar vil Nordstad Moen gå inn i nysatsingen «Team Toppløp», sammen med Sindre Buraas, Øystein Sylta og Rolf Steier. De fire langdistanseløperne blir alle ledet av namsosingen Frank Evertsen og omtales som Norges beste langdistansekvartett.

LES OGSÅ: Ny modell i friidretten

- Jeg var inne på tanken om å fortsette i Strindheim med Evertsen som trener. Men jeg valgte å gå til Vidar. Det virker som Evertsen har mye kunnskap og vi er veldig på linje treningsmessig.

Sondre Nordstad Moen tar sikte på å fortsette skolegangen i Trondheim i ytterligere to år. Derfor vil mye av den daglige treningen fortsatt skje på egen hånd.

Rodal og Brå

- Men vi skal ha flere helgesamlinger og en del lengre samlinger. Minimum en helg i måneden vil jeg oppholde meg i Oslo.

Flere trenerkandidater har vært nevnt de siste månedene. Deriblant både Vebjørn Rodal og Oddvar Brå. Nordstad Moen mener Rodal aldri var aktuell, men at Brå kunne ha fungert som trener.

- Det er stor forskjell på langsprint og langdistanse, og derfor mener jeg Rodals trening ikke passer for meg. Når det gjelder Oddvar mener jeg han sitter inne med mye kunnskap og han har vært gjennom alt en idrettsutøver kan være med på. Men jeg tror det kunne ha blitt litt for mye generell utholdenhetstrening, litt for mye basis. Han har sikkert god greie på langdistansetrening, men har vel aldri trent en ren friidrettsløper og har kanskje ikke den kunnskapen som kreves på akkurat det området, sier Nordstad Moen.

Økonomisk gevinst

Den unge trønderen overbeviste stort da han løp inn til tredjeplass på 5000 meter i NM på hjemmebane i sommer. Senere opplevde langdistansetalentet sportslige nedturer. Sondre Nordstad Moen er svært bevisst på hvordan han ønsker å gjennomføre sin egen trening. De neste månedene skal benyttes til å bygge et solid grunnlag.

- Mange gjør feil og trener for hardt. Masse mengdetrening må til og under hardøkter skal man ikke ha melkesyre i føttene. Av og til må du ha det, men det er kun i konkurransesesongen, forklarer han.

- Hva betyr klubbskiftet økonomisk for deg?

- Det betyr litt, men det er vel så mye det sportslige som gjør at jeg melder overgang til Vidar. Det sportslige utvalget i Strindheim har blant annet sagt at de skulle få en hovedsponsor på plass. Det har ikke skjedd, sier Sondre Nordstad Moen.

 
 
På forsiden nå