Sondre til topps

Ingen kunne henge med da Sondre Nordstad Moen skrudde opp tempoet på 10 000 meter i U23-EM.

Saken oppdateres.

Med sin triumf sørget 20-åringen fra Trondheim for Norges tredje gull gjennom historien i U23-EM.

Det gjorde han etter et taktisk klokt løp der han løp fra alle konkurrentene på de siste rundene.

- Det gikk sakte de første 5-7 kilometerne, jeg følte meg veldig komfortabel da, sier Sondre til Det europeiske friidrettsforbundets reporter i Ostrava.

Han var på forhånd spent på hvordan søndagens rekordløp i Birmingham (13.30 på 5000 meter) ville slå ut, det samme med den strevsomme reisen han hadde til Ostrava.

- Jeg kjente allerede på oppvarmingen at Birmingham-løpet satt i beina, så da bestemte jeg meg for å ligge bak, sier Sondre til adressa.no om sitt taktiske opplegg.

Fra starten var det to russere som satte fart med 69- og 70-runder, ikke et tempo som er egnet til å skremme Nordstad Moen. Han valgte likevel å legge seg litt bak i feltet.Fulgte med

Den ene av de to russerne, Vyacheslav Shalamov, fortsatte å styre farten og det utviklet seg etter en stund en tettrio. Denne ble ikke Sondre en del av. Han ble liggende litt lenger bak i rekka, på en sjuendeplass.

Tyskeren Musa Roba-Kinkal gjorde etter hvert et forsøk på å komme seg løs fra resten. Da var Sondre våkent med og kom seg sammen med Shalamov opp og forbi igjen.Ny pers

Med 3500 meter igjen gikk Sondre opp i tet – og satte opp farten. Han ristet med det av seg alle de øvrige konkurrentene, med unntak for italienske Ahmed Al Mazoury.

Med 650 meter igjen begynte det å åpne seg en luke også til Al Mazoury og Sondre kunne løpe i ensom majestet den siste runden.

Og etter at de siste 4000 meterne gikk unna i bra fart endte han opp med 28.41,66 og ny pers – tross den forsiktige åpningen. Selv tror han at han kan klare 20-30 sekunder bedre på en god dag hvor det kjøres hardere fra start.

 
På forsiden nå