Vil gjenskape Breivik-formelen

Noka Serdarusic trakk kandidaturet.

Saken oppdateres.

Svensken Robert Hedin skal overta som trener for herrelandslaget i håndball etter Gunnar Pettersen. Det offentliggjorde Norges Håndballforbund (NHF) i dag.

Bred trenererfaring

Robert Hedin er et kjent håndballnavn, og har toppspillererfaring fra Sverige, Sveits, Spania, Tyskland og Norge. I tillegg har han 196 landskamper for Sverige og gullmedalje fra EM 1994, sølvmedaljer fra OL i 1992 og 1996 og VM i 1997, samt bronsemedaljer fra VM i 1993 og 1995.

- Vi er fornøyde med «Robban». Han har ti års internasjonal trenererfaring, til tross for sin relativt unge alder (42 år), og har trent klubber i både Sveits, Tyskland og Sverige. Dessuten var han en del av kanskje tidenes beste herrelandslag i håndball, og har OL-, EM- og VM-medaljer i fleng. Det svenske landslaget var det første som hadde en sterkt involvert spillergruppe. Det ble delegert mye ansvar, mye slik som Marit Breiviks trenerstil er, sier styremedlem i NHF, Espen Karlsen, til adressa.no.

Ser til Breivik

Han har vært ansvarlig for trenerjakten etter at det ble klart at Gunnar Pettersen kom til å gi seg som norsk landslagstrener.

- Robert Hedin har gode referanser fra både tidligere og nåværende spillere. Han er en bra lagbygger og er inkluderende. Han er med på å gjøre spillerne veldig ansvarliggjorte, sier Karlsen.

- Dere vil at herrelandslaget skal ligne kvinnelandslaget?

- Det er jo ett av kravene vi satte høyt opp på kriterielisten vår. Den nye treneren skulle ha gode kommunikasjonsferdigheter, og bygge en sterk kultur i laget.

Fortsetter i Tyskland

Hedin vil starte jobben umiddelbart, og kommer til å lede det norske landslaget allerede i den den første kvalifiseringskampen for til EM i 2010 mot Estland 29. oktober. I dag trener han tyske bundesligalaget MT Melsungen, som i fjor ble nummer ti i Bundesligaen. Dette kommer han til å fortsette med foreløpig.

- Han får ikke avslutte i Tyskland ennå. Han står i utgangspunktet i den klubben ut sesongen, men jeg har fått en forståelse for at de jobber med saken, sier Espen Karlsen.

«Noka» trakk seg

Kroaten Zvonimir «Noka» Serdarusic var lenge et brennhett alternativ for jobben, men han måtte trekke seg på grunn av familieforpliktelser.

- Det som skjedde var at det dukket opp noen familieutfordringer for Noka som han ikke klarte å løse, sier Karlsen.

 
    
      (Foto: Melsungen Bundesliga-Handball )

  Foto: Melsungen Bundesliga-Handball

 
    
      (Foto: Melsungen Bundesliga-Handball )

  Foto: Melsungen Bundesliga-Handball

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå