Ny håndballsatsing i Strindheim:

Vil ikke samarbeide med Kolstad

Mens Kolstad tror en sammenslåing med den nystartede elitesatsingen i Strindheim hadde vært smart, tror Arne Høgdahl i Strindheim det er sunt med håndballkonkurranse i byen.

Saken oppdateres.

Etter at Heimdal gikk konkurs og måtte trekke sitt håndballag fra eliteserien i fjor sommer, har Trondheim manglet et herrelag i eliten. Kolstad spiller i høst i herrenes 1. divisjon, og denne uka ble det også klart at Strindheim IL vil starte opp en helt ny elitesatsing på håndball.

To håndballklubber på hver sin kant av byen drømmer derfor om at Trondheim igjen skal få et eliteserielag for herrer. Ett for mye, mener de i 1. divisjonslaget Kolstad.

- Vi kan ikke kjempe mot hverandre hvis vi igjen skal få et elitelag i byen. Jeg tror ikke det er plass til mer enn ett trondheimslag i eliteserien, og vi ønsker å samarbeide med Strindheim, sier daglig leder og spiller Jostein Sivertsen i Kolstad.

Nytt elitelag i Strindheim

Strindheim vil satse på elitehåndball for herrer. Marerittet er at den nye satsingen skal dra med seg hele idrettslaget i en eventuell konkurs, derfor har idrettslaget gitt klarsignal om at håndballavdelingen kan skille seg ut.

- Nå kan det gå galt uten at det går ut over hele idrettslaget. Det er det viktigste, sier leder Knut Bakkejord i Strindheim idrettslag som tenker med gru tilbake til i sommer da fotballavdelingens underskudd sto i fare for å ødelegge hele idrettslaget.

Ønsket om å starte et nytt elitelag i håndball i Strindheim må godkjennes av idrettskretsen før det blir en realitet.

Helt ny tanke

Tidligere assistenttrener for kvinnelandslaget og sportslig leder Arne Høgdahl i Strindheim har ikke tenkt tanken om mulig sammenslåing før nå. Han synes ikke ideen bør være usnakket, men tror det kan være sunt med en reell håndballkonkurranse i byen.

- Se bare hva som skjedde i Stavanger da Viking og Stavanger ble slått sammen til ett lag. Interessen sank, og nå sliter Stavanger i bunnen av eliteserien, sier Arne Høgdahl.

Strindheims håndballherrer består stort sett av unge spillere, og laget er i dag ikke på et høyere nivå enn 2. divisjon. Arne Høgdahl sier prioriteringen nå er å bygge opp en levedyktig organisasjon. Det sportslige må komme etter hvert.

- Det har ikke vært en ordentlig organisasjon på herresiden i Trondheim på 20 år. Både Rapp, Wing og nå senest Heimdal hadde for dårlige rammevilkår. Vi er i ferd med å organisere oss nå, og skal være svært forsiktige med å ikke gjøre de samme tabbene som fotballen i Strindheim. Vi drømmer likevel om at vi kan ha en seniorvirksomhet som kan ha mulighet for eliteseriespill innen noen år, sier Høgdahl.

Eliten innen 2011

For Kolstads del er målet eliteseriespill innen tre år, uavhengig av hjelp fra Strindheim. Jostein Sivertsen mener mye av herrehåndballinteressen er forankret i området på Heimdal. Han tror Kolstad har størst forutsetninger til å lykkes, noe han mener 200-300 tilskuere på sist 1. divisjonskamp beviser.

- Først må vi beholde plassen i 1. divisjon i år, og det har vi tro på at vi skal klare. Vi trenger flere helårsansatte og et sterkere økonomisk fundament, men vår treårsplan skal forhåpentligvis krones med debut i eliteserien høsten 2011, sier Jostein Sivertsen, som gjerne ser nordover og til et samarbeid med Strindheim.

 
På forsiden nå