550 dommere skal få hjelp

550 dommere dømmer 10 000 håndballkamper i Midt-Norge. Nå skal Kjersti Arntsen og de andre dommertalentene få hjelp til å bli enda bedre av landets første dommerutvikler.

Saken oppdateres.

Håndballregion Midt-Norge er først ute i landet med å ansatte en dommerutvikler. Arild Stav er ansatt i 50 prosent stilling, og er helt klar på hva som blir hovedoppgavene hans.

- Det er å stimulere til aktivitet blant dommere på klubbnivå. Vi opplever et frafall blant unge dommere, og det er viktig med oppfølging av de som vil satse. Vi må skape et miljø for dommerne som er bedre enn det er i dag, sier Stav til Adressevisen.

Lagt merke til

Sammen med Janne Puntervold (23) fra Stavanger satser Kjersti Arntsen (23) fra Trondheim på å videreføre regionens tradisjon med å fostre gode internasjonale håndballdommere. Denne sesongen ønsker de å stabilisere seg som gode dommere på nivået 1.divisjon kvinner og 2.divsjon menn. De har allerede gjort seg positivt bemerket, og dommerduoen er tatt ut av det Europeiske Håndballforbundet til å dømme en stor aldersbestemt turnering i Sverige i slutten av denne måneden. Og Arntsen ønsker Stav velkommen som dommerutvikler.- Det blir fint å ha noen man kan få tilbakemeldinger fra, for det er ikke alltid bare artig å være dommer, innrømmer Arntsen.

- Det er viktig å skape miljø for dommerne også. Noen kan lett føle seg alene, legger hun til.

Først ute

Eva Skei i Håndball Region Midt-Norge har store forventninger til ansettelsen av Arild Stav.- Vi er først i løypa med en slik satsning. Vi har gode arenaer for spillerutvikling i regionen, nå er det på tide å få med oss dommerne når vi bygger nettverk også. Vi har for eksempel mange dommere til å dømme kamper for 13-14-åringene, men langt færre som kan og vil dømme i klassene over, sier Skei.

Kjersti Arntsen tror det er riktig å satse på nye nettverk for dommerne.

- Som dommer er det viktig å ha noen å se opp til når man vil utvikle seg selv og bli bedre. Det er inspirerende å se at andre dommere får store oppgaver, og det er fint å kunne dele erfaringer, sier Kjersti Arntsen.

Og hva mener regionens dommerutvikler skal til for å bli en god håndballdommer?

- Man må være en konfliktløser med selvtillit. Men den beste dommeren er ofte den man ikke legger merke til underveis i kampen, sier Arild Stav.

Kjersti Arntsen er glad for håndballregionen har ansatt landets første dommerutvikler. Arild Stav gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter. 

Kjersti Arntsen er glad for håndballregionen har ansatt landets første dommerutvikler. Arild Stav gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter. 

På forsiden nå