Viborg vil ha Snorroeggen

Den danske toppklubben Viborg vil ha Gøril Snorroeggen. Byåsens stjernespiller vurderer nå om hun skal kombinere håndball med medisinstudier i Danmark.

Saken oppdateres.

Selv om verken Gøril Snorroeggen (22) eller styreleder i Byåsen, Geir Sivertsen vil bekrefte at det er Viborg som ønsker å kjøpe Snorroeggen fri fra kontrakten sin, får Adresseavisen bekreftet interessen fra andre hold.

Type som passer

Viborg skal spille i Mesterligaen i høst, og siden nyervervelsen Kristine Lunde er skulderoperert og uaktuell for spill i år, er Gøril Snorroeggen en spillertype som passer danskene godt. Et opphold i Viborg vil også være ideelt for playmakeren, som da får nærhet til universitetet i Århus der hun kan studere medisin.

Har fått et tilbud

– Vi har fått et tilbud på Gøril Snorroeggen, og dette kommer til å bli en sak for styret i Byåsen neste tirsdag, er alt Geir Sivertsen vil si. Men han innrømmer at det vil være dramatisk å miste yngstesøster Snorroeggen.

– Hvis Gøril forlater Byåsen, vil det være å selge arvesølvet vårt. Men hvis en spiller vil dra og mener det er riktig, må hun få lov til det. Men da må vi ha godt betalt for henne, sier Sivertsen.

Million-sum?

Da Byåsen solgte Kjersti Beck til spanske Astroc Sagunto, fikk de rundt 500¿000 for keeperen. Skal Gøril Snorroeggen bli lagvenninnene med verdensstjernene Bojana Popovic og Grit Jurack, vil prisen nok bli atskillig høyere.

Selv er Gøril ordknapp. Hun trives godt i Byåsen, men det er ingen hemmelighet at dansk håndball er et langt mer attraktivt produkt enn den norske seriehåndballen.

Ikke utelukket

– Det er ikke utelukket at jeg kommer til å reise. Jeg håper på å ta en avgjørelse i løpet av august.

Siden kontraktsforhandlingene med Byåsen før sommerferien, har hun vært i dialog med klubben flere ganger.

– Men det er opp til Byåsen å komme med et utspill, sier hun.

For Byåsen som er satt under skjerpet overvåkning, er det imidlertid ikke enkelt. De kan verken inngå nye kontrakter eller endre eksisterende kontrakter. Sivertsen klorer seg likevel fast til følgende halmstrå:

– Hvis vi kan dokumentere finansieringen overfor Norges Håndballforbund, kan det gå, mener han.

– Hvor stor er sjansen for at Gøril Snorroeggen spiller i Byåsen når sesongen starter opp i høst?

– Stor, sier Geir Sivertsen.

Ingen kommentar

Ingen i Viborg vil kommentere interessen overfor Gøril Snorroeggen og henviser til sportssjef Michael Hansen som er tilbake fra ferie på mandag. Hansen har igjennom flere år fulgt nøye med på utviklingen til Snorroeggen.

 
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

  Foto: VEGARD EGGEN

 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

  Foto: Vegard Eggen

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå