Bardal på pallen

Fortsetter å imponere i verdenscupen.

Foto: scanpix

Saken oppdateres.

Anders Bardal fortsetter å imponere i verdenscupen. Steinkjer-hopperen var bare 1,8 poeng fra seieren i fredagens renn i Harrachov. Gregor Schlierenzauer tok sin 36. seier i verdenscupen.

Bardal lå på fjerdeplass etter førsteomgangen, men hoppet seg forbi David Zauner etter et hopp på 135,5 meter i annenomgangen. Med 245 poeng var det kort vei opp til seieren.

– Jeg er veldig fornøyd med Anders. Han leverte veldig sterk hopping i 2. omgang. Det er godt å se at han er på et nivå der han kan kjempe med de aller beste, sa landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

Schlierenzauer vant nemlig med 246,8 poeng. Østerrikeren ledet klart etter første omgang, men med 128 meter i 2. omgang var det så vidt det holdt til seier. Ett poeng skilte ned til toer Daiki Ito fra Japan, som følgelig var bare 0,8 poeng foran Bardal.

Løft under ny sjef

Forrige helg ble Bardal nummer to i Lillehammer. Veteranen har utvilsomt fått et løft under Alexander Stöckls kyndige ledelse. Spesielt satsbevegelsen ser bedre ut for Steinkjer-hopperen. De gode plasseringen er gode nyheter foran den prestisjefylte tysk-østerrikske hoppuken i slutten av desember.

– Han er rolig og full av selvtillit under konkurransene. Det er mer sats og en lengre bevegelse i satsen enn tidligere. Fra før vet vi at Anders er god til å fly. Dette bør gi ham selvtillit foran hoppuken. Han leverer konstant på høyt nivå, mente Stöckl.

Under fredagens renn leverte Anders Bardal svev på 131 og 135,5 meter. 29-åringen har vært topp 15 i alle fire verdenscupkonkurranser. 11-15-2-3 er fasit.

Sklett imponerer

Tom Hilde falt fra 8.- til 12.-plass med 127 meter i annenomgangen. Han var 0,6 poeng foran Vegard Sklett. Begge fikk trekk for oppdrift i finaleomgangen.

– Vegard er nær det beste nivået sitt. Han har ikke vært med så mye i verdenscupen. Dette var veldig bra. Noen detaljer må justeres, men fortsetter han slik hopper han seg snart inn blant de ti beste i verden, mente landslagssjefen.

– Ganske bra av Tom, men det er noen detaljer som ikke sitter, blant annet forholdet mellom ski og kropp. Heldigvis går det framover, sa Stöckl om fjorårets femtemann i verdenscupen.

Romøren ikke i slag

Bjørn Einar Romøren har litt igjen til gamle takter. Hosle-hopperen ble nummer 23 i Tsjekkia fredag. Med 118,5 i 2. omgang hoppet han seg opp fra 26.-plass. 111,5 var alt lysluggen orket i det første hoppet. I forkant av rennet fikk Hosle-gutten oppmerksomhet fordi han ikke rakk flyet til Praha.

– Bjørn Einar var uheldig med forholdene i 1. omgang. Hoppet var bra, men vindkorreksjonen rettet ikke opp alt. Han var bedre på trening og i kvalifisering og er ikke helt på samme nivå i konkurranser for tiden, men han må ta små steg framover, sa Stöckl til NTB.

Rune Velta måtte nøye seg med ett hopp etter 111,5 meter og bare 82,1 poeng. Det holdt til 37.-plass.

Det arrangeres lagkonkurranse i Harrachov lørdag. Søndag er klart for nok et individuelt renn.

(Foto: scanpix)

Foto: scanpix

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå