Vi skal tilbake til 1963. Rosenborg spilt på nest høyeste nivå. Bare John Krogh spilte fast på landslaget den sesongen. Og han leverte så til de grader fra våren av.

Kampen mot Skottland i pinsen ble Kroghs karrieretopp. Norge vant ikke mange kamper i de tider, og Skottland med Denis Law og John Mackay i spissen var en toppnasjon. Det var en sensasjon at Norge vant den kampen 4-3, og den som stakk av med overskriftene var John Krogh som hamret inn seiersmålet. Han gjorde også forarbeidet til Olav Nilsens scoring.

Tribunene var fullstendig i kok etter seiersmålet åtte minutter før slutt. 22 000 bergensere skrek seg hese på tribunen, og John Krogh var helten som ruvet over deres egen Roald "Kniksen" Jensen. Skottland-kampen ble stående som et av 60-tallets store norske fotballøyeblikk.

«Toppsenter – matchvinner!» var tittelen i Verdens Gang: «Krogh er på vei til å bli en senterløper av virkelig internasjonalt format. Han er hurtigere enn før, styrke og skuddferdighet har han i overflod.»

«Rosenborgs John Krogh var en meget viktig brikke. Med sine direkteballer i lukene åpnet han forsvaret til stadighet.», skrev Adresseavisen som for øvrig vartet opp med en tegning av fotballhelten med krone på hodet og teksten «Kanon-kongen med krutt i støvlene»

Skotske journalister og spillere mente at en slik senterløper ville blitt en topp i engelsk proffotball.

Krogh hadde scoret også i de to kampene forut, mot Polen og Sverige. For Rosenborg sto han med åtte mål på fire kamper. Han var en goalgetter av rang med en lysende fremtid.

Kraftspissen Krogh var soleklart førstevalg som senter da VG satte opp Nordens lag etter at de fire nordiske lagene hadde møttes den sommeren.

Året etter spilte han i den svenske 2.divisjonsklubben Høgadal. Det ble med den ene sesongen i Sverige. Krogh vendte hjem igjen, men han dukket aldri opp på Rosenborg-trening. Det ble aldri noe av den lysende karrieren han ble forespeilet. 17. mars 1965 kunne man lese i Adresseavisen at John Krogh hadde lagt opp. Beslutningen ble begrunnet med en ankelskade han pådro seg i en landskamp mot Polen.

Som småguttespiller var John Krogh i Rosenborg. Siden gikk han til Freidig og representerte den klubben da han kom på ungdomslandslaget i 1957. Siden gikk han tilbake til Rosenborg og fikk en kort karriere i 1962/63, men glapp unna cupgullene i 1960 og 1964.