– Jeg sitter igjen med en veldig god følelse. Jeg var litt skeptisk til om jeg skulle kjøre eller ikke, siden jeg fikk vondt i en av leggene mine under trening og vurderte å droppe konkurransen. Nå er jeg veldig glad for at jeg bet tennene sammen, det var som elektriske støt gikk gjennom leggen, sier Kleveland til VG, på telefon fra Aspen.

Kleveland hadde skadeproblemer før VM-finalen og slet veldig tidligere på dagen. Han sier han fortsatt kjenner smertene i leggen, men skal ta en fridag før big air-finalen søndag.

– Jeg sa til landslagstrener Marius Håker at jeg kom til å droppe ut. Jeg hadde ganske vondt og jeg hadde ikke lyst til å lande på den foten. Så kom konkurranseinnstinktet, og under selve konkurransen var jeg så fokusert på det jeg skulle gjøre. Det er helt sykt hvor fokusert på du blir når du dropper ut, sier han.

21-åringen fra Dombås ledet etter første run, og forbedret seg i andre forsøk fra 86,86 til 90,66 poeng.

– Det å lande førsterunnet tok alt presset av og jeg kunne senke skuldrene mine. Jeg følte meg veldig komfortabel med kjøringen og jeg vil tørre å si at det er et av de beste slopestyle-runnene jeg har landet noen gang. Dette gullet er oppe i toppen av det jeg oppnådd, sier han og varsler isbad tilbake på hotellet.

Kraftig smell

Kanadiske Sébastien Toutant ble nummer to med 82,53 og finske Rene Rinnekangas ble nummer tre.

– Der satt den endelig for Marcus i slopestyle, han var nære i Laax og i X games, men nå fikk han endelig vist frem hva som virkelig bor i han. Han er så sikker og det oser selvtillit i kjøringen hans. Dette er så rått og så fortjent, sier sportssjef i Brettforbundet, Per Iver Grimsrud.

Landslagets fysioterapeut Stian Solberg forklarer skadeproblematikken i forkant av finalen slik:

– Marcus fikk seg en kraftig smell i leggen i løpet av treningen etter han hoppet altfor langt på hopp nummer to i løypen. Etter en grundig undersøkelse, og en testrunde utenfor løypen, ble vi enig sammen om at han kunne kjøre runden i finalen.

Ødela kneet for to år siden

Skader er Kleveland godt kjent med, og det er to år siden han pådro seg en meget alvorlig kneskade.

Kleveland har tidligere sikret seg to slopestyle-gull i X Games, og tok i starten av februar sitt fjerde gull totalt i X-games da han vant Big Air-konkurransen.

Torgeir Bergrem var også med i finalen, der det var 16 deltagere – dobbelt så mange som normalt på grunn av vanskelige værforhold i kvalifiseringen. Bergrem falt i begge forsøkene, og endte nest sist i konkurransen.