Det sier nesten seg selv at en midtbane med Fredrik Winsnes, Tommy Svindal Larsen og Jo Tessem ikke er det samme som for eksempel en sentral midtbane med Erik Mykland, Kjetil Rekdal og Øyvind Leonhardsen, mener Økland.

Han savner løpssterke indreløpere på landslaget, spillere som går på løp og truer motstandernes forsvar.

Midtbanen som spilte onsdag, er alle det jeg vil kalle «bak ballen-spillere». Hvorfor Alf-Inge Håland ikke vurderes til landslaget, forstår jeg ikke. Han har løpsstyrken, kan spille både på back og sentral midtbane og har tøffheten som kreves. Jeg mener også at Øyvind Leonhardsen bør ha en sikker plass som indreløper, sier Økland — assistent under Egil Olsen på 90-tallet.

Økland er ikke i tvil om at Nils Johan Semb er den rette mannen til å lede Norge også i tiden framover. Treneren er det ikke farlig med, det er verre med spillerne først og fremst på midtbanen og i forsvaret. Ståle Stensaas er for dårlig for landslagsspill, André Bergdølmo sitter på benken i Ajax og Henning Berg er på hell.

Ingen vet når Ronny Johnsen er tilbake i godt, gammelt slag. Vi får håpe Johnsen blir å regne med i EM-kvalifiseringen, sier Økland. Han mener Norge ikke har vært så svake defensivt siden Drillo overtok landslaget i 1990. Semb slapp litt opp på disiplinen etter kritikken under EM i fjor, men det er ikke hele forklaringen på de dårlige resultatene i VM-kvalifiseringen. Det har nok litt å gjøre med valg av spillertyper også, mener Økland.

Bør Nils Johan Semb bruke resten av VM-kvalifiseringen til å gi unge spillere sjansen til å få landslagsrutine før EM-kvalifiseringen som starter høsten 2002?

Det blir feil. Semb må til enhver tid ta ut det han mener er de beste spillerne, sier Økland.