– De har jo hausset opp seg selv noe voldsomt i forkant. Men jeg har spilt kamper mot mye bedre hockeylag enn det der, sier Andreas Martinsen i et intervju vist på TV 2.

Landslagsspilleren bidro til at Lillehammer overrasket ved å slå Storhamar 5–3 i CC Amfi torsdag. Sistnevnte lag er spådd å kjempe helt i toppen av Fjordkraft-ligaen denne sesongen, med trenerkjempen Petter Thoresen tilbake bak spillerbenken - mens Lillehammer på sin side har blitt plassert i bunnen av tabellen av ekspertene.

Lillehammer slo en annen sterk motstander, Sparta, 3–1 i serieåpningen sist lørdag. Dermed to av to mulige seire så langt.

– Vi har tro på det vi driver med. En del spillere har vokst og lært mye av fjorårssessongen. Det må vi bygge videre på, sier 32-åringen.

PREGET: Jeppe Meyer dro fra begravelse til hockeykamp. Foto: lillehammerhockey.no

Storhamar hadde 54 skudd på mål mot Lillehammers 24, men Trym Gran leverte flere gode redninger bakerst. Samtidig scoret Lillehammer på gunstige tidspunkt av kampen. Backen Jeppe Meyers vakre 4–2-mål var særs viktig. Han pekte mot taket og himmelen etter målet - det var grunnet bestemorst nylige bortgang.

– Det har vært en lang dag for meg. Jeg var i begravelsen til bestemoren min før i dag, så den seieren her og det målet her er dedisert til henne, sier Meyer til TV 2.

– Det har vært tøft. Jeg måtte jobbe med meg selv, men jeg har fått hjelp av gutta og støtte av trenerne, så det var en fin seier.

– All ære til Lillehammer for å vinne denne kampen, sier Storhamar-trener Petter Thoresen.

Sparta slo Stavanger etter straffer

Sparta Sarpsborg slo seriefavorittene Stavanger 4-3 etter straffer. Frisk Asker tok sesongens annen seier med 3-1 borte mot Manglerud Star.

Niclas Jessesen ga hjemmelaget fra Sarpsborg en flying start med sin scoring etter bare 37 sekunder.

I løpet av bare 28 sekunder mot slutten av 1. periode scoret hjemmelaget to ganger og gikk til første pause med 3-0. Lars Joachim Lundberg og Eirik Børresen sto for målene.

I midtperioden ble det ikke noen mål. Daniel Bøen Rokseth reduserte til 1-3 tidlig i siste perioden. Greg Mauldin reduserte ytterligere i et overtallsspill med litt under ti minutter igjen av kampen slik at oppgjøret levde helt inn. Måltjuven Dan Kissel var siste Stavanger-spillere på pucken da Jesper Lilleberg var uheldig å styre pucken i eget mål.

Kampen måtte avgjøres på straffer etter fem minutter overtid uten scoringer.

Stjernen slo VIF

På Jordal fikk gjestene Stjernen den beste startet da Kåre Benjamin Byrkjeland ordnet 1-0 før fem minutter var gått. Mark Auk utlignet mot slutten av perioden. 18 sekunder før perioden var over sendte Håkon Stormli gjestene på ny i ledelsen.

Filip Lalande utlignet til 2-2 for Vålerenga med midtperiodens eneste mål. Kampen måtte avgjøres på straffer hvor Stjernen scoret på tre av sine fire straffer, men Vålerenga klarte ikke å score på sine fire forsøk.

MATCHVINNER: Thomas Valkvæ Olsen for Frisk Asker. Arkivbilde. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Frisk-seier

Manglerud Star var serieledere etter storseieren over Grüner. Etter en målløs 1. perioden tok laget ledelsen 1-0 over Frisk Asker. Oscar Emil Bejmo var målscorer. Mikkel Christiansen satte Frisks utligning tidlig i midtperioden.

Thomas Valkvæ Olsen sendte gjestene i føringen med 2-1 med en tidlig scoring i 3. periode. Bobby MacIntyre økte til 3-1. Det ble også sluttresultatet.

Knuste Grüner

I Hønefoss sendte Leonards Rimjans Ringerike Panthers i føringen etter 17 sekunder mot Grüner. Marius Carho Hansen økte til 2-0 midtveis i perioden. Rimjans satte sitt annet mål for kvelden i midtveis i kampen. David Åslin satte 4-0. Hjemmelaget fikk pyntet litt på resultatet da Sebastian Labori satte 4-1-målet.