Hans Minnesota Wild tar imot Anaheim Ducks. Det kan bli starten på hans beste sesong noensinne, tror Espen «Shampo» Knutsen.

Zuccarello er bare 171 cm høy, men ingen norsk ishockeyspiller er større i amerikansk målestokk. Denne helgen knyter han skøytene for sin 13. sesong i verdens gjeveste hockeyliga.

– Det er ingen tvil om at han er Norges største hockeyspiller gjennom tidene. Det er bare å se på karrieren hans. Prestere så bra i NHL over så mange år, sier «Shampo».

427 målpoeng

618 kamper og 427 målpoeng er NHL-fasit for Zuccarello så langt i karrieren. Men 34-åringen er langt fra ferdig.

– Den forsesongen han har gjort, ser veldig bra ut. Han kommer fra en bra sommer med mye bra trening og bra treningskamper, fastslår «Shampo»

Zuccarello endte forrige sesong på totalt 35 målpoeng, og avsluttet meget sterkt etter en skadeplaget innledning. Nå spår «Shampo» mulig poengrekord den kommende NHL-vinteren for Mats Zuccarello.

– Holder han seg unna skader, så ser jeg ingen grunn til at han ikke skal ha en veldig produktiv sesong. Endelig skrev han russiske lekekameraten hans under og, så det vil gjøre mye for produksjonen, spår «Shampo».

Nøkkelen

Lekekameraten er 24 år gamle Kirill Kaprizov. Russeren noterte seg for hele 51 målpoeng og ble kåret til «årets nykommer» sist sesong. Nå har han signert langtidskontrakt med Minnesota Wild.

Zuccarello og Kaprizov fant virkelig tonen på 1. rekken til Wilds forrige sesong, noe som blir nøkkelen også i år, ifølge ekspertene.

– Det er først og fremst Mats og Kaprizov som skal være de største offensive bidragsyterne for Minnesota, sier «Shampo».

TV2s hockeyekspert Bjørn Erevik sier det er knyttet store forventninger til duoen den kommende sesongen.

– Det paret har fungert, og de trives åpenbart svært godt på isen sammen. Omgivelsene forventer nok mye fra de to i år, det tror jeg vi skal regne med. Jeg forventer at Mats fortsetter der han slapp, for å være helt ærlig. At han fortsetter å levere varene, sier Erevik.

Viaplay 04.00 natt til lørdag