Norge klar for kvartfinale i ishockey-VM

<p>— Det er så fortjent som det går an å bli, sier Espen «Shampo» Knutsen.</p>

Stockholm, Sverige 20120513.Ishockey-VM 2012, Sverige og Finland.F.v.: Jonas Holøs, Marius Holtet, Patrick Thoresen, Morten Ask og Per-Åge Skrøder jubler for 2-0-scoringen til Thoresen under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tyskland i Globen søndag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Stockholm, Sverige 20120513.Ishockey-VM 2012, Sverige og Finland.F.v.: Jonas Holøs, Marius Holtet, Patrick Thoresen, Morten Ask og Per-Åge Skrøder jubler for 2-0-scoringen til Thoresen under VM-kampen i ishockey mellom Norge og Tyskland i Globen søndag kveld.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold
HOCKEY ISHOCKEYVålerenga - Storhamar 3-5Espen Shamp Knutsen Original bildetekst: Foto: Henning Rugsveen

Danmark slo Latvia 2-0 i ishockey-VM mandag, og dermed er Norge klar for kvartfinalen i mesterskapet og OL i Sotsji 2014. Roy Johansens elever kan dårligst bli nummer fire i gruppen, noe som belønnes med en kamp mot gruppevinner Russland i sluttspillet.

Skulle resultatene gå Norges vei i siste runde tirsdag, kan Sverige bli motstander i kvartfinalen, men det avhenger av at Tsjekkia taper for Tyskland samtdig som Norge slår Danmark.

I moderne tid har Norge spilte seg frem til kvartfinalen to ganger tidligere, i 2008 og 2011. Vålerenga-trener og ishockey-ekspert på MAX, Espen «Shampo» Knutsen, mener prestasjonen denne gangen er enda større.

— Det de har klart denne gangen er en sinnssykt stor prestasjon, spesielt når det er en kamp igjen. Jeg tror det må ha vært høye odds på at Norge skulle spille en ubetydelig kamp i VM og allerede være klare for kvartfinalen , sier han til Aftenposten.no.

Seks gode kamper

Mesterskapet spilles i Finland/Sverige. Stockholm er vertsskap for Norges kvartfinale 17. mai.

I går ble Tyskland feid av isen. Til slutt stod det 12-4 på måltavlen. Et resultat som vekker oppsikt.

«Shampo» mener det ikke er noen tilfeldighet at Norge er videre. Laget har rystet stormakten Tsjekkia, og gitt både Sverige og Russland kamp om poengene.

- Det er så fortjent som det går an å bli. Måten vi har kommet dit på er imponerende. Vi spilte bra hockey mot Sverige, Russland og Tsjekkia. I tillegg har vi kjørt over Italia, Latvia og Tyskland.

Norge - Sverige 17.mai?

Russland har så langt vunnet alle sine kamper i mesterskapet, og vil være storfavoritter mot Norge i en eventuell kvartfinale. I gruppespillet yppet nordmennene seg mot storebror i øst, men tapte 4-2. — Det er minimale sjanser for en norsk seier, vi slår dem kanske én av 15 ganger, tror «Shampo».

Han utelukker heller ikke en hockeyfest mot Sverige på nasjonaldagen.

— Ryktene her sier at tsjekkerne ikke vil møte Sverige, men ønsker Russland i kvartfinalen fordi de mener at de har større sjanse mot dem, men jeg tror ikke de kommer til å legge seg i siste kamp, understreker «Shampo».

Landslagssjef Roy Johansen har ingen preferanser hva angår motstander i sluttspillet.

– Det spiller egentlig ikke noen rolle hvem vi møter i kvartfinalen. Vi har dessuten følt oss videre selv om danskene ikke hadde vunnet over Latvia, sier landslagssjefen, ifølge NTB.