– Det var veldig gøy å få sin først seier her. Jeg er veldig glad for at det gikk min vei i år. Det var to jevne sett som endte i mitt favør, sier Ruud til NTB etter kampen.

Pappa Ruud har selv gjentatte ganger forsøkt å ta seg videre til andre runde uten å lykkes. Han er nå lettet over at familieforbannelsen er brutt.

– Jeg tapte fem av fem mulig kamper her og han har tapt to av to tidligere, så det var gøy å bryte den vonde spiralen som familien Ruud har hatt her i Wimbledon, sier Christian Ruud til VG.

Til tross for at Ruud med glimt i øyet tidligere har uttalt at gress er for golfspillere, viste 23-åringen fra Snarøya tidvis solid spill mot den spanske veteranen, som er nummer 39 på verdensrankingen. Særlig servene ble utslagsgivende. Mannen fra Snarøya hadde totalt 14 serve-ess i løpet av hele kampen.

– Casper er god, så han kan skape trøbbel for hvem som helst, sier Christian Ruud til VG.

Det ble likevel jevnt i de to første settene. Begge settene gikk til tiebreak. I det første var Ruud overlegen med sifrene 7–1.

Langt verre så det ut i det andre settet. Ruud slurvet og spanjolen fikk fire settballer på stillingen 6–2 i tiebreaket. På stillingen 7–6 til spanjolen trodde Ruud at settet var tapt da hans slag ble dømt ut. Men Ruud utfordret avgjørelsen og «hawkeye»-bildene viste at den såvidt traff linjen. Dermed kunne Ruud fullføre snuoperasjonen og vinne settet 11–9.

– Det var en bra match. Casper møter en rutinert spiller som for så vidt ikke er gresspiller han heller. Men Casper server bra, pusher kanten komfortabelt bak fra grunnlinjen, og jeg følte at han hadde styringen. Han blir litt sløv i andre sett da han hadde break, men ellers så synes jeg at han gjør en veldig god match, sier pappa Christian.

MER KOMFORTABEL: Gress er ikke Casper Ruud sitt favorittunderlag, men i åpningskampen i Wimbledon så det langt bedre ut. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

I tredje sett var det imidlertid liten tvil; Ruud vant komfortabelt 6–2, godt hjulpet av mange meget gode server, inkludert flere serve-ess.

Kampen mellom Ruud og Ramos-Viñolas begynte opprinnelig klokken 12, men etter to separate avbrudd grunnet regn, ble ikke kampen ferdigspilt før rundt 17:40 norsk tid.

Tøff motstand i neste runde

I andre runde møter Ruud franske Ugo Humbert (24), ranket som nummer 112 i verden. Ruud er selv ranket som nummer seks. De har møtt hverandre tre ganger tidligere, men aldri på gress. Humbert har vunnet to kamper mot Ruud på hard-court, mens Ruud har vunnet en kamp på grus. Alle tre kampene ble spilt i 2020.

– Det blir tøft. Han er en god gresspiller og spiller hurtig tennis. Han har gjort det bra her tidligere, men jeg må bare gjøre mitt beste. Jeg er forberedt på en tøff kamp, sa Ruud til NTB etter kampen.

Far Christian er enig med sønnen.

– Nå møter han en god gresspiller som server veldig bra, så det blir en vanskelig kamp, særlig med tanke på gresserfaringen til Casper. Det blir en vanskelig oppgave i neste runde, men ikke umulig, avslutter Ruud.

RETTELSE: VG skrev at Casper Ruud er den første nordmannen som går videre i Wimbledon. Det riktige er at ingen nordmann har gått videre i Wimbledon siden den såkalte «Open-æraen» startet i 1968. Det var det første året profesjonelle spillere fikk delta i Grand Slam-turneringene. Før den tid var det flere norske som avanserte. Lengst gikk Thorvald Moe i 1962 (3. runde). Norskfødte Molla Bjurstedt Mallory, storspiller på 1910- og −20-tallet, tapte finalen i 1922, men hun representerte da USA. Feilen ble rettet 27/6 klokken 21.55.