Sveitsere og østerrikere dominerte rennet og la beslag på de fire første plassene. Best gikk det for Sveits, med gull og bronse. Gut-Behramis seiersmargin var 22 hundredels sekund.

Ragnhild Mowinckel var eneste norske deltaker. Hun kjørte inn til en sterk 6.-plass, slått av vinneren med 0,58 sekund. Hun hadde startnummer 17. Alle som endte foran henne startet blant de sju første.

– Hun leverte et medaljeløp, egentlig. Tendensen er at det går litt saktere etter hvert fra første mellomtid til mellmstasjonen. Det var veldig godt levert av Ragnhild. Det er ikke lett å være alene på start og ha hele Norge på sine skuldre, sa Aleksander Aamodt Kilde til Discovery.

God overraskelse

Han var i målområdet for å overraske kjæresten Mikaela Shiffrin etter hennes løp. Hun var langt nede etter å ha kjørt ut i favorittdisiplinene slalåm og storslalåm. Fredag kom hun til mål, men endte på 9.-plass.

– Jeg tror hun ble happy for at jeg var her, sa Kilde, som selv tok bronse i super-G og sølv i kombinasjon.

Det bekreftet Shiffrin selv.

– Han er bare det beste mennesket, sa hun til Discovery.

VANT: Lara Gut-Behrami fra Sveits vant OL-gull fredag. Foto: Luca Bruno / AP

Fortjener støtte

Kilde brukte tidligere i uka sosiale medier for å forsvare kjæresten etter mediefokus på hennes OL-nedtur.

– Jeg ville poengtere at vi har gode og dårlige dager, at vi har store forventninger og legger veldig press på oss selv mens hele verden ser på, og at når det ikke går veien så fortjener vi også støtte. Dette er noe vi har valgt, og vi klarer å håndtere det, men jeg ville bare poengtere det, sa Kilde til Discovery.

Tittelforsvarer Ester Ledecká, som i 2018 skrev OL-historie ved å vinne gull både i snowboard og alpint, prøvde forgjeves å gjenta bedriften. Tsjekkeren vant parallellstorslalåm på brett. Fredag kjørte hun med startnummer 2 inn til klar ledertid, men ble raskt skjøvet nedover på listene og endte på 5.-plass.