– Jeg har lovet min nydelige kone Paris at etter de tre kampene mot Wilder skulle det være slutt, og jeg mente det. Det var en herlig trilogi. Men så fikk jeg tilbud om å bokse hjemme på Wembley og jeg skyldte det til fansen og alle i England, sa Fury da han ble intervjuet oppe i ringen etter kampen.

Et fullsatt Wembley fikk se en kamp som angivelig skal være Furys aller siste.

– Jeg må nok holde mitt ord nå, og dette er nok det siste kapitlet for «The Gypsy King, la 33-åringen til.

KONA GRATULERTE: Tyson Fury får et seierskyss av sin kone Paris. Sammen har de seks barn. Foto: Nick Potts / Pa Photos

Fury beholder VM-beltet fra WBC og den lineære tungvektstittelen, og står nå med 32 seirer og én uavgjort i proffkarrieren. 23 av seirene har kommet på knockout.

Les om norske «Shrek» som bokset mot Fury i 2009

Måten han avsluttet oppgjøret mot Whyte på var kontant, og Fury ledet klart på poeng da han traff med en voldsom høyre uppercut.

Ett sekund før den sjette runden var over vinket dommeren av kampen, og Fury vant på teknisk knockout etter å ha sendt Whyte ned for telling.

VOLDSOM UPPERCUT: Tyson Fury treffer rett på hakespissen til Dillian Whyte i sjette runde. Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Dillian Whyte er en kriger, og jeg tror han blir verdensmester en dag. Men i kveld møtte han en storhet i sporten og en av de beste tungvekterne gjennom alle tider, og dessverre for Dillian Whyte måtte han møte meg, sa Fury.

Sang i ringen

33-åringen fra Manchester har aldri tapt en profesjonell boksekamp, og går uansett inn i historien som en av de aller største. Og ikke minst en enorm underholder. Han har hatt for vane å synge oppe i bokseringen etter kampene sine, og gjorde det også i kveld.

Han klinket til med «American Pie» og fikk med seg mange av de tusen fremmøtte på allsang. Sang gjorde han også etter den overraskende seieren mot Vladimir Klitsjko i 2015 i det som var Furys første VM-kamp.

VOLDSOMT RYSTET: Ringdommeren må støtte Dillian Whyte og stopper kampen. I bakgrunnen er det i ferd med å gå opp for Tyson Fury at han har vunnet. Foto: Ian Walton / AP

Lørdagens oppgjør ble vist direkte på Viaplay.

Fury hadde god kontroll i de tre første rundene. I fjerde runde ble det ampert mellom de to fighterne, og ringdommer måtte be dem begge om å roe seg ned.

Whyte fikk et kutt ved det høyre øyet etter en skalling, og fikk sekunder senere tilsnakk for å slå Fury i bakhodet.

Fury fortsatte å kontrollere også i den femte runden, men kampbildet åpnet seg litt mer opp. Mot slutten av den sjette runden traff Fury med uppercuten som sørget for at Whyte gikk rett i kanvasen.

Han kom seg opp da dommeren hadde talt til åtte, men var fryktelig ustø og det hele ble korrekt stoppet.

KONGELIG ENTRÉ: Tyson Fury hadde en kongestol ved siden av bokseringen. Han har brukt kongestol ved innmarsjer i Las Vegas også. Foto: Ian Walton / AP

Det er ukraineren Oleksandr Usyk som har de andre store VM-beltene i tungvekt etter at han slo Anthony Joshua i september i fjor. De to kommer trolig til å møtes i returkamp senere i år.

Tungvektsdivisjonen er full av profiler selv om den aller største nå sier at han skal legge opp.

Amerikanerne Andy Ruiz Jr. og Deontay Wilder er høyt oppe på listene i tillegg til Joseph Parker fra New Zealand.

Dessuten gjenstår det å se om Fury faktisk er helt ferdig med sin aktive karriere.

Har du lest VGs møter med tungvektsmesterne?

Boksing på VG+ Sport – se Mayweather mot Moore direkte 14. mai: