– Det var veldig gøy å komme tilbake her og vinne, sier Jakob Ingebrigtsen til NRK.

Nordmannen løp på 3.36,27 og hadde få problemer med å vinne, foran australske Oliver Hoare på 3.36,58, i rufsete værforhold i England.

– Det er så dårlige forhold at farten går mye opp og ned på de forskjellige langsidene, men farten ble veldig god etter hvert. Da var det vanskelig å få en god følelse, og det handlet mer om å løpe et taktisk løp, beskriver han.

– Han sender ut et skremmeskudd ved første utendørsanledning, kommenterte NRKs Vebjørn Rodal.

OL-vinneren på 800-meter fra 1996 synes Ingebrigtsen fikk det forholdsvis lett, men han lot seg likevel imponere.

– Han får det billig, han er topptrent og han er godt forberedt, vurderer Rodal.

Uten kenyanske Timothy Cheruiyot på startstreken, økte forventningene til Ingebrigtsen på spesialdistansen i England.

Den norske 20-åringen, som har europarekorden på 3.28,68, satt i Monaco i august i fjor, var den store favoritten.

Ingebrigtsen la seg litt bak i feltet før han tok kommandoen på den siste runden. Seieren var Jakob Ingebrigtsens andre i Diamond League, etter at han vant i Brussel i fjor høst.

– Han har full kontroll. Det er ikke mer å si enn at det ser veldig bra ut, beskriver sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund til VG.

På spørsmål fra NRK om han er i rute til OL, svarer Ingebrigtsen:

– Ja, det synes jeg. Jeg er i hvert fall så godt forberedt som jeg kan være så langt. Jeg skal bli enda bedre forberedt når det nærmer seg, men jeg er klar for å kjempe, i alle fall.

Stewart McSweyn ble nummer tre med tiden 3.37,32.

VG oppdaterer saken.

PS! Storebror Henrik Ingebrigtsen sesongåpnet 5000 meter noen minutter senere. Han lå lenge på en sjetteplass, men fikk det tøft mot slutten og ble til slutt henvist til tiendeplass med tiden 13.27,07.

OL-kravet på øvelsen er 13.13,50. Mohamed Katir vant overraskende foran den kenyanske forhåndsfavoritten Nicholas Kimeli med tiden 13.08,52.