Selskapet trakk seg ut av Formel 1 da 2021-sesongen var over, men motorene deres blir fortsatt brukt av Red Bull uten Honda-navnet. Fra 2023 skal motorene igjen bære navnet til selskapet. Nå skriver BBC at de skal tilbake.

Nyheten kommer samme uke som det er løp i Monte Carlo. Monaco Grand Prix er et av de mest sagnomsuste løpene i sesongen, og en løpshelg med enorm stjernefaktor blant tilskuerne.

Honda uttaler onsdag at målet om karbonnøytralitet innen 2030 er den viktigste årsaken at de vil tilbake i fartssirkuset.

Fernando Alonso har hatt en formidabel sesongstart etter sin overgang til Aston Martin-laget og er på tredjeplass i sammendraget. Lagkamerat Lance Stroll er nummer åtte.

Nye regler gjør at det fra 2026 vil bli mer elektrisk kraft i Formel 1-motorene.

– Med en stor økning i elektrisk kraft, så vil nøkkelen til å vinne i Formel 1 være en kompakt, lett og kraftig motor med et batteri med høy yteevne som raskt håndterer høy effekt i tillegg til energistyringsteknologien, sier president for racing i Honda, Koji Watanabe, skriver BBC.

Han legger til at han tror denne teknologien har potensiale til å bli brukt i masseproduksjon av elektriske bilmotorer.

Max Verstappen leder VM, foran lagkamerat i Red Bull Sergio Perez med Fernando Alonso på plassen etter. Lewis Hamilton er nummer fire.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2023-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)