Carlsen lekte med rival – klar for semifinale

Magnus Carlsen levnet ikke Anish Giri noen sjanse og avgjorde kvartfinalen i Banter Series i løpet av bare sju partier. Det er utklassing.

Magnus Carlsen er klar for semifinale. Magnus Carlsen er klar for semifinale. Foto: Heiko Junge

– Jeg skulle gjerne ha greid å unngå tap også i dag, men likevel var det en veldig klar seier mot en sterk spiller, så det er ingen grunn til å være misfornøyd, sa Carlsen etter fem seire, en remis og ett tap i de sju partiene mot nederlenderen. I de to første rundene av Banter-sluttspillet har han vunnet 10 av 13 partier og tapt bare en gang.

Carlsen vant de tre første lynsjakkpartiene fredag etter henholdsvis 46, 62 og 32 trekk og ledet 3-0 i best av ti partier før Giri greide remis med hvite brikker i det fjerde partiet.

– Dermed er han på poengtavlen, men det er seks partier igjen, og jeg trenger bare to poeng til, så jeg føler meg fortsatt ganske bra, sa Carlsen. Banter-turneringene er spesielle ved at spillerne kommenterer sine egne partier mens de spiller.

Ikke lett

Det femte partiet endte med ny Carlsen-seier etter 37 trekk.

– Åpenbart er stillingen så langt ganske flatterende for meg, kommenterte Carlsen.

Giri pyntet på resultatet da han vant det sjette partiet med hvite brikker. Carlsen ga opp etter 28 trekk.

– Det er ikke lett å holde nullen, konstaterte Carlsen, som tidligere i uken avgjorde åttendedelsfinalen mot indiske Srinath Narayanan etter bare seks partier (fem seire og en remis).

– Jeg får jage en seier til for å bli ferdig med kampen.

Vendte

Med hvite brikker var han i litt trøbbel innledningsvis, men vendte partiet og vant det etter 31 trekk. Dermed er han klar for semifinale mot Levon Aronian, som i sin kvartfinale slo Aleksandr Grisjtsjuk med 5,5 poeng mot 3,5.

– Jeg gleder meg til det, sa den norske verdensmesteren etter å ha fått høre at armeneren blir neste motstander.

I den andre semifinalen spiller Wesley So mot vinneren av kvartfinalen mellom Fabiano Caruana og Quant Liem Le.

(©NTB)