RIO DE JANEIRO: Da hun fikk tilbud om reise til Spania og trene i nærheten av feriestedet til coachen hennes i Olympiatoppen, Frode Moen, var hun ikke i tvil. Der har hun kunnet forberede seg de siste ukene på å takle varmen som venter på Olympic Stadium 17. august.

— Her har Hedda fått trene i temperaturer på over 28 grader. Man trenger to uker på å bli varmeakklimatisert, forklarer Erik Sakshaug som er Strindheim-løperens trener.

Coachen stilte opp i ferien

At Frode Moen er i nærheten og stiller seg til disposisjon i sin egen ferie, beskriver Sakshaug som utrolig nyttig.

— Her har hun gode samtaler med Frode. Det er nyttig før OL. De går igjennom konkurransen og det gir alltid en trygghet, sier Sakshaug.

Mandag forlater Hedda Hynne solrike Spania og setter kursen mot de olympiske lekene i Rio.

Selv om den planlagt NM-deltakelsen tidligere i sommer ble ødelagt av smerter i fotbladet, tror ikke Sakshaug at skaden vil ødelegge for OL-innsatsen. I NM var det meningen at hun skulle løpe 400 meter som ei skikkelig fartsøkt, men skaden stoppet henne.

Har trent alternativt

— Hun får gjennomført alle nøkkeløktene, men trener mer alternativt på de rolige øktene, forklarer han.

I RIO: Anne-Marit Dahl.

I OL skal 24 løpere til semifinale, og treneren håper Hynne er av dem, selv om hun er i Rio for å skaffe seg erfaring til det store målet: OL i Tokyo om fire år. Blir det semifinaleplass i Rio, tror imidlertid Sakshaug at Hedda kan overraske positivt. Hun har satt personlige rekorder i nesten alt hun har stilt opp i år, og at det er ingen grunn til at det ikke skal gå fort i Rio.— Men forsøkene går ofte rolig i OL. Og for Hedda er det uaktuelt å dra slik hun gjorde i EM-finalen, sier Erik Sakshaug som er Strindheim-løperens trener til Adresseavisen.