– På bakgrunn av opplysningene etterforskningen har gitt, har vi besluttet å henlegge saken på bevisets stilling. Om det var god grunn til å begjære ytterligere etterforskning, ville dette blitt gjort, sier statsadvokat Ellen Cathrine Greve til VG.

Videre opplyser Greve at de implisertes advokater er gjort kjent med beslutningen og at partene har mulighet til å klage på avgjørelsen. Klagefristen er tre uker.

Bistandsadvokat for den fornærmede, Beate Hamre, skriver følgende i en SMS til VG onsdag ettermiddag:

– Min klient er orientert om statsadvokatens avgjørelse om henleggelse av saken. Vi vil sammen gå gjennom saken og gjøre en vurdering av veien videre.

Spillerens forsvarer, John Christian Elden, sier til VG at avgjørelsen var som ventet.

– Dette er en klar og ventet avgjørelse. Det var overdramatiserende å reise en teknisk siktelse for voldtekt. Nå tas saken ned igjen, og bør forbli i ro, sier Elden til VG.

– Forventer dere at motpart benytter seg av klageretten?

– Vi vurderer om henleggelsesgrunnlaget formelt bør påklages som «intet straffbart forhold», men det viktigste er at resultatet og saken får ro. Jeg regner med at dette er nok når både politi og statsadvokat gikk for henleggelse.

I Brann-leiren er de ordknappe om henleggelsen, og vil heller bruke energi på å fokusere på det sportslige klubben står i. Samtidig vektlegger klubbens daglige leder, Vibeke Johannesen, at saken har vært krevende for alle parter.

– Vi har fått med oss at saken er behandlet av politiet og statsadvokaten, og vi forholder oss til deres konklusjon. Vi forholder oss til status i saken, sier Johannesen til VG.

En annen spiller fikk status som siktet for en voldshendelse på det samme nachspielet. Den saken endte med et forelegg på 10.000 kroner, og mannen vedtok det. Han erkjente ikke straffskyld, men gikk med på å betale for å bli ferdig med saken.

Skandalefesten på Brann stadion førte til at totalt tre spillere forlot Brann, mens de øvrige deltakerne fikk en kraftig, skriftlig advarsel av klubben.