Fra folkefest til glisne tribuner: Norge spilte foran tusenvis av tomme seter

Norge startet EM på hjemmebane i Trondheim og spilte tre kamper foran fulle tribuner. Det er det slutt på i Sverige.

Det var mange ledige seter da Norge skulle ta seg til semifinalen. Det var mange ledige seter da Norge skulle ta seg til semifinalen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norge-Island 31–28

MALMÖ: De norske kampene i hovedrunden spilles i Malmö, og i Skåne har atmosfæren vært en helt annen enn hva tilfellet var i Trøndelag. I det helnordiske oppgjøret mot Island tirsdag kveld, var det ikke mer enn halvfullt i arenaen med over 12.000 seter.

Det var så utvilsomt merkbart i hallen, hvor det var unormalt daft og stille til en håndballkamp å være.

Arrangørene sendte som vanlig høy musikk over lydanlegget, men det var på ingen måte det koket vi har sett tidligere i mesterskapet.

Sander Sagosen kom fra folkefest i Trondheim. Det har vært en litt annen ramme i Malmö. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Det er nok to hovedårsaker til akkurat det.

For det første røk Danmark ut allerede i gruppespillet. Svært mange av billettene var solgt til håndballglade dansker, som så for seg dramatiske oppgjør med sitt lag på andre siden av Øresundsforbindelsen.

For det andre har også hjemmenasjonen Sverige prestert langt dårligere enn forventet. Allerede søndag ble det klart at de ikke ville ta seg til semifinalen, etter at Norge ble for sterke i den andre hovedrundekampen.

Første kamp i hovedrunden endte med et ydmykende timålstap for svenskene.

Det var mange som hadde valgt ikke å bruke billettene sine. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN