Simen Spieler Nilsen på skøyebanen hjemme i Arendal i starten av januar. Simen Spieler Nilsen på skøyebanen hjemme i Arendal i starten av januar. Foto: Kjetil Samuelsen

Sørlandsk skøyteprofil mister resten av sesongen

Skade gjør at Simen Spieler Nilsen ikke går flere skøyteløp denne sesongen.

– Under forberedelsene til verdenscupen i Polen i begynnelsen av desember fikk jeg plutselig vondt i ryggen.

Slik åpner Simen Spieler Nilsen sitt Facebook-innlegg, hvor han forklarer at resten av sesongen går fløyten på grunn av den nevnte skaden.

Arendalitten ble på nyåret kåret til årets idrettsnavn på Sørlandet, etter at han var med på laget som tok OL-gull i lagkonkurransen i 2018. Det var også Sørlandets første gull i vinterlekene noen sinne.

– MR-undersøkelser viser rift i en «pute» mellom to skiver i ryggen som presser på en nerve. Jeg blir veldig stiv i muskulaturen rundt noe som hemmer bevegelsene betraktelig og gjør at jeg stivner til fort. Det eneste som sannsynligvis hjelper mot dette er en lengre pause fra skøytestilling, skriver Spieler Nilsen i innlegget, og fortsetter:

– Det betyr at resten av sesongen går uten meg. Veldig kjedelig når det er på denne tiden av sesongen formen min pleier å komme, men når kroppen ikke spiller på lag så er det lite å gjøre med det. Så jeg må rett og slett bite i det sure eplet.

Skøytesirkuset skal kommende helg forflytte seg til Hamar.