– Nadal og Federer er de viktigste tennisspillerne jeg noen sinne har konkurrert mot. De er grunnen til at jeg er her i dag, sa Djokovic på Eurosport-sendingen etter kampen.

Det var mye som tydet på at verdenseneren skulle gå av med seieren i dagens Wimbledon-finale. Han har kun blitt slått én gang i en femsettsfinale siden 2012 (av Andy Murray i US Open), og har vært ranket som nummer én i verden i 328 uker. Det er rekord i antall uker på topp.

Serbiske Novak Djokovic brøt allerede italienske Matteo Berrettinis (25) andre servegame og tonen var dermed satt for resten av finalen.

Berrettini imponerte likevel i første sett. Italieneren bar tydelig preg av nerver de første 45 minuttene, men fikk etter hvert kontroll på nervene og vant det første settet 6–7 etter tiebreak.

Berrettini er første italiener til å nå en singelfinale i Wimbledon noen sinne.

– Det er en ubeskrivelig følelse å være her i dag. Forhåpentligvis blir ikke dette min siste Wimbledon-finale, sa Berrettini etter kampen.

ITALIENEREN IMPONERTE: Matteo Berrettini fikk det til slutt tungt mot verdensener Djokovic, men imponerte i Wimbledon-finalen. Foto: GLYN KIRK / AFP

Det var Djokovic som kom best i gang også i det andre settet. Fire strake game gikk til den meritterte serberen før Berrettini meldte seg på. Italieneren klamret seg lenge fast og økte spenningen, men tok ikke flere enn fire game i settet som til slutt endte 6–4.

Djokovic utlignet dermed Berrettinis ledelse og sørget for nok en femsettsfinale.

På stillingen 3–2 i tredje sett, hadde Djokovic mulighet til å bryte serven til Berrettini og øke ledelsen. Så bra som verdenseneren spilte, benyttet han seg – ikke overraskende – av muligheten, og dro i land også dette gamet.

Heller ikke i tredje sett ga italieneren seg uten kamp, og de to konkurrentene gikk seirende ut av hvert sitt game ut settet. Til slutt var det likevel lite å gjøre med Djokovic, som vant sitt andre sett 6–4.

Etter en lang og underholdende tenniskamp, ble femsettsfinalen til slutt avgjort på fire sett. Finalistene fulgte hverandre tett i det fjerde settet, men Djokovic trakk det lengste strået og gikk seirende ut 6–3.

Novak Djokovic vant dermed sin sjette Wimbledon-tittel og 20. Grand Slam-tittel – som setter han i samme selskap som rekordholderne Rafael Nadal og Roger Federer.