Trump hyller seg selv: – Uten meg ville OL blitt en total fiasko

Donald Trump hevder Sør-Koreas president har gitt ham æren for det vellykkede mesterskapet.

President Donald Trump under et folkemøte i Moon Township, Pennsylvania. President Donald Trump under et folkemøte i Moon Township, Pennsylvania. Foto: NTB Scanpix

Under en stor mønstring i Pennsylvania kom Donald Trump med oppsiktsvekkende uttalelser om sin egen rolle under OL i Pyeongchang.

Selv holdt han seg hjemme i USA, men visepresident Mike Pence og datteren Ivanka Trump tok turen over Stillehavet til Sør-Korea.

Men det hindrer ikke presidenten i å ta æren for at lekene ble vellykket.

– Vi gjorde en flott jobb med lekene. President Moon sa at uten Donald Trump ville lekene ha blitt en total fiasko. Vi kan like gjerne si det, det er litt hardt å selge billetter når man tror at man kan bli utsatt for et atomangrep, sa Trump i Pennsylvania, ifølge nettstedet Insidethegames.

To personer, kledd ut som Kim Jong-un og Donald Trump ble kastet ut fra OL-arenaen under åpningsseremonien. Foto: YONHAP / X80002

Han gratulerte Sør-Korea med en god jobb med lekene, og synes det var godt å se at de hadde nærmet seg nabolandet Nord-Korea.

– Da Nord-Korea ringte og sa at de ville være med i lekene, sa alle at de ville ha billetter. Det var flott å se at Nord-Korea deltok. Det var hyggelig å se landene gå sammen. Det var en virkelig fin ting, sa Trump.

Utøvere fra de to landene gikk sammen under både åpning- og avslutningsseremonien. Foto: NTB scanpix

Etter lange forhandlinger ble Sør- og Nord-Korea enige om en banebrytende avtale i januar, bare uker før lekene startet.

Først og fremst ble de enige om at Nord-Korea skulle delta i lekene, men de stilte også et samlet ishockeylag på kvinnesiden, gikk under felles flagg på seremoniene, og holdt felles treninger for skiutøverne.

I tillegg til utøvere stilte Nord-Korea med en imponerende samkjørt cheerleader-gjeng. Foto: NTB scanpix

I tillegg deltok en større cheerleader-gjeng fra Nord-Korea, og en nordkoreansk delegasjon inkludert søsteren til Kim Jong-ung, Kim Yo-jong.

Avtalen ble sett på som et gjennombrudd i forhandlingene mellom landene, og nå tyder ting på at forholdet mellom USA og Nord-Korea også kan få en utvikling. I forrige uke aksepterte Donald Trump en invitasjon til et møte med Kim Jong-un og president Moon.