NESTEN: En solid 5000 meter av Pedersen holdt bare til en fjerdeplass søndag. NESTEN: En solid 5000 meter av Pedersen holdt bare til en fjerdeplass søndag. Foto: Peter Dejong / TT NYHETSBYRÅN

Pedersen med sterk 5000 meter – likevel utenfor pallen

Sverre Lunde Pedersen (26) leverte et en meget god 5000 meter søndag. Men russeren i banen ved siden av var umulig å henge seg på.

6.11,63 var tiden Pedersen klokket inn på. Det holdt til en fjerdeplass i Thialf i nederlandske Heerenveen søndag. I paret gikk Pedersen mot Danila Semerikov. Russeren leverte en voldsom sluttspurt, noe som ga han seieren og banerekord, med tiden 6.08,96. Nederlenderne Patrick Roest og Sven Kramer tok andre- og tredjeplassen, med henholdsvis 6.09,82 og 6.10,61.

– Jeg er godt fornøyd med løpet, dette er en av mine bedre 5000 meter. Nivået er skyhøyt og russeren sitt løp var uventet, men alt i alt er jeg fornøyd, sier Pedersen etter løpet.

– Sverre Lunde Pedersen går en glimrende 5000 meter, det er bare det at konkurransen er så tøff, uttalte NRKs skøyteekspert Even Wetten.

Ny fjerdeplass for Lorentzen

For Håvard Lorentzen ble søndagens 1000 meter et løp som ikke holdt til pallplass, men likevel bare manglet litt for å være med i toppen. Fana-løperen gikk inn på tiden 1.08,40, seks tideler bak nederlandske Kjeld Nuis som vant med 1.07,80.

Et feilskjær i den fjerde svingen og ingen drahjelp fra Joey Mantia i paret, gjorde at løpet ikke ble optimalt for Lorentzen.

Dette var hans tredje fjerdeplass på 1000 meter for sesongen. Likevel leder han fortsatt verdenscupen sammenlagt, med tre knappe poeng ned til Kjeld Nuis og Pavel Kulizjnikov.