Team Ingebrigtsen: – Bislett har ikke vært noen drømmearena for oss

Både Filip og Jakob Ingebrigtsen løper for nye personlige rekorder under Bislett Games, men trenerpappa Gjert Ingebrigtsen er fornøyd hvis guttene unngår skader.

Både Filip og Henrik Ingebrigtsen venter på den gode Bislett-følelsen. Her flankerer de verdensmesteren på 1500 meter fra i fjor, Elijah Manangoi, under jordbærselskapet i Oslo rådhus onsdag kveld. Både Filip og Henrik Ingebrigtsen venter på den gode Bislett-følelsen. Her flankerer de verdensmesteren på 1500 meter fra i fjor, Elijah Manangoi, under jordbærselskapet i Oslo rådhus onsdag kveld. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Vi har slitt litt på Bislett. Det har aldri vært noen drømmearena for oss. Det må vi prøve å gjøre noe med, sier trenerpappa Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Tidligere år har det ofte vært knyttet store forventninger til Ingebrigtsen-brødrenes deltakelse i Bislett Games. På forhånd har det ofte vært snakket om norske rekorder og superløp, men sjelden har Henrik og Filip klart å vise sitt beste foran hjemmefansen. Jakob Ingebrigtsen har imidlertid imponert stort de siste to årene, men storebrødrene venter fortsatt på de virkelig gode opplevelsene i Oslo.

DIREKTE: Følg Ingebrigtsen-brødrenes løp i Bislett Games på Aftenbladet.no.

Faktisk må vi tilbake til 2014 for å finne forrige gang en av brødrene viste seg fram fra sin beste side på drømmemila. Da satte Henrik Ingebrigtsen norsk rekord med 3.50,72 – en norsk rekord som fortsatt står.

  • I 2015 åpnet storebror Henrik for hardt og havnet et stykke bak de beste. Tiden 3.54,44 ga heller ingen god følelse.
  • I 2016 løp både Henrik og Filip Ingebrigtsen mot hverandre for første gang i Bislett Games. Det endte med 3.53,19 og 3.55,02, og henholdsvis 7.- og 8. plass.
  • I 2017 sto Henrik over med skade, mens Filip Ingebrigtsen løp 1500 meter. Han havnet på 4. plass på tiden 3.36,74. Det var noen sekundere svakere enn han han hadde håpet på.
  • I 2018-utgaven løper både Henrik og Filip én engelsk mil (1609 meter), mens lillebror Jakob Ingebrigtsen skal ut i den internasjonale 1500-meterkonkurransen. Henrik er fortsatt i opptrening etter skaden som satte ham utenfor hele fjorårssesongen, Filip har vært ute med skade i fem uker, men meldes klar og jakter ny pers, Jakob Ingebrigtsen fortsetter å imponere hver gang han stiller i konkurranse.

– Jeg har alltid hørt så mye bra om Bislett, men de gangene jeg har løpt der har det vært glisne tribuner og litt halvveis, sier Filip Ingebrigtsen.

Det slipper imidlertid 25-åringen å bekymre seg for før årets Bislett Games. Bislett-sjef Steinar Hoen melder om at det er bortimot utsolgt.

Jakob Ingebrigtsen viste seg fram for alvor i fjorårets Bislett Games. I kveld går han for ny pers på 1500 meter. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ingen unnskyldninger

– Jeg har aldri fått det helt til på Bislett. Nå har jeg vært skadet en periode, men kroppen kjennes likevel bra. Jeg håper på et raskt løp. Det er meldt varmt vær. Da pleier afrikanerne å ville løpe fort, sier Filip Ingebrigtsen.

Trenerpappa Gjert Ingebrigtsen venter som sine sønner på den gode Oslo-følelsen.

– Henrik har skadet seg så mange ganger på Bislett at jeg har mistet tellingen. Filip leverte brukbart i fjor, men hadde samtidig mer inne. Bislett Games kommer tidlig i sesongen, men det skal ikke være noen unnskyldning, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Slik så foten til Henrik Ingebrigtsen ut etter Bislett Games i 2013. Foto: Camilla Klovning

– Jeg vet ikke helt hva jeg tenker før kveldens konkurranse. Jeg håper vi unngår skader. Det er det viktigste. Så hadde det vært veldig gøy hvis guttene får til gode løp også, fortsetter Ingebrigtsen senior.

Sandnes sender mange løpere

Sandnes IL sender hele ni utøvere til kveldens Bislett Games. I tillegg til Ingebrigtsen-brødrene som er på internasjonalt nivå, er Sandnes også representert i flere av de nasjonale øvelsene i Oslo.

Emile Sandberg og Agathe Holtan Wathne løper 100 meter hekk. Liv Storhaug og Astrid Mangen Cederkvist stiller til start på 100 meter flatt. Cederkvist, som for øvrig er forlovet med Filip Ingebrigtsen, løper også 200 meter, mens Joachim Sandberg skal kjempe om seieren på 400 meter.

Astrid Mangen Cederkvist, Sandnes IL, løper to distanser på Bislett i kveld. Klubbvenninne Agathe Holtan Wathne deltar på 100 meter hekk. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Det er stor variasjon. Ingebrigtsen-brødrene får selvfølgelig mye oppmerksomhet, men vi stiller en god og solid tropp. Sandnes skal vise igjen både på banen og på tribunen, lover Geir Eikeskog som er daglig leder i Sandnes IL.

I tillegg til utøverne som skal i aksjon, kan vi også nevne at Jens Storhaug, trener og starter i Sandnes IL, skal være starter for Diamond League-heatene på 3000m hinder og 400m.

Skjalg-løpere jakter EM-kravet

Skjalg stiller med fem løpere på Bislett Games, og tre av dem er på jakt etter EM-kravet. Mathias Hove Johansen løper 200 meter. Fredag løp han 200 meter på 21.11 i sitt første løp på distansen denne sesongen. Den personlige rekorden på 21.00 er fra 2016. Han skal ha muligheter til å klare EM-kravet som er 20.85.

Elisabeth Slettum sesongdebuterer på 400 meter og bør kunne sette personlig rekord. Imidlertid er det 400 meter hekk som er hovedøvelsen. Tidligere i år satte Elisabeth kretsrekord på 300 meter hekk. Hennes personlige rekord er 58.26, EM-kravet er 57.50.

Mike Lubsen løper 400 meter på Bislett. Han mistet fjorårssesongen på grunn av skade, men er nå tilbake raskere enn noen gang. Torsdag satte Mike kretsrekord for Rogaland på 300 meter og løp 400 meter lørdag på 47.41. Persen fra 2016 er 47.06, og EM-kravet på 46.50 er et naturlig mål.

Sara Busic tok forrige helg kravet til U18-EM da hun løp 2.11.22 i Watford. Den lovende løperen har forbedret seg kraftig i år, og løper på Bislett for å samle erfaring, men Sara er absolutt i stand til å sette pers.

Nathalie Johnsen løper 100 meter på Bislett. Hun sesongdebuterte med 12.04 som var ny personlig rekord, men har vært litt småsyk siden da. På Bislett har Nathalie Johnsen mulighet til å se 11-tallet for første gang.

Slik er tidsskjemaet for Bislett Games

Kl. 18: Spyd kvinner

Kl. 18.30: Stav kvinner

Kl. 19.15: Kule menn Kl.

20.03: 400 meter hekk kvinner Kl.

20.05: Høyde menn

Kl. 20.10: 1500 meter menn (ikke Diamond League, men med Jakob Ingebrigtsen)

Kl. 20.17: Tresteg kvinner

Kl. 20.20: 3000 meter hinder kvinner

Kl. 20.35: 100 meter kvinner

Kl. 20.45: 800 meter kvinner

Kl. 20.50: Diskos menn

Kl. 20.58: 100 meter hekk kvinner (ikke Diamond League, men med Isabelle Pedersen)

Kl. 21.10: 200 meter menn

Kl. 21.25: 400 meter hekk menn

Kl. 21.40: 400 meter kvinner

Kl. 21.50: Drømmemila (med Filip og Henrik Ingebrigtsen)