Med unntak av John Carew, som sterkt aspirerer til en plass blant Norges 11 fremste, har Høgmo alle de beste U21-spillerne disponible på Stadion i morgen. Selv om forsvarsfireren hittil har vært et av U21-landslagets ubesvarte spørsmål, blir det vanskelig både for Hangeland og Ragnvald Soma å kapre seg en plass.

Vi har tatt med Hangeland fordi han er god nok, men spill fra start for debutanten er i overkant å håpe på. Heller ikke Soma, som vi kan bruke både i forsvar og sentralt på midtbanen, er sikker på laget. Han var ikke med til La Manga, mens de som spilte to kamper der gjorde sine saker bra. Treningene vil avgjøre, laget er ikke tatt ut, bedyrer Høgmo overfor Aftenbladet.

Ikke gode nok forsvarere

Du har brukt omskolerte angrepsspillere i forsvar. Forteller det mest om nivået på forsvarsspillerne i Norge?

Forsvarerne har ikke vært bra nok, men det bedrer seg. Dessuten er de vi har brukt i fireren, virkelig dyktige fotballspillere, sier Høgmo.

I går utsatte han lagets trening på Stadion på grunn av frosten i banen. To timers ekstra sol gjorde banen bedre og bløtere. I dag er enten Shellbanen eller Midjord treningssted.

Hangeland har ikke vært innom noen aldersbestemte landslag. Etter noen måneder i Viking er han med U21. Hva forteller det om NFFs talentarbeid?

Ikke så mye, tror jeg. Hangeland har utviklet seg mye i det siste, ikke minst fordi han er så høy. Landslagene har sannsynligvis hatt sterkere folk i hans rolle, argumenterer Høgmo og trekker fram Rune Bratseth.

Uten sammenligning for øvrig, men heller ikke Bratseth var innom noen aldersbestemte landslag.

Har matchvinnere

Nok forsvarsprat, det er nemlig offensivt U21-landslaget er aller best.

Laget, som Høgmo overtok i fjor høst etter Bjørn Hansen, topper tabellen ubeseiret med ni poeng, og møter et Polen som har tatt fire poeng i EM-kvalifiseringen.

Sjansestatistikken viser at kampen har vært jevne, men vi har flere matchvinnere i laget, sier Høgmo og ramser opp Christer George, Magne Hoseth, Azar Karadas, Trond Fredrik Ludvigsen og Tommy Øren.

Høgmo har studert Polen på video og har vinnerresepten klar:

Vi skal sørge for høyt tempo i vårt angrepsspill og forsøke å utnytte et litt temposvakt polsk forsvar. Får vi spillet til å gli, kommer vi til å skape mange sjanser, lover Høgmo.