Det opplyste statsminister Erna Solberg i Stortinget mandag.

– Norges idrettsforbund bes om å koordinere dette med særforbundene, sa statsministeren.

For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

Barn og unge under 20 år kan trene og delta i fritidsaktiviteter som normalt, ute og inne. De kan også bli unntatt anbefalingen om én meters avstand når det er nødvendig.

Det har de siste ukene vært høye smittetall i norsk ishockey, og alt spill ble satt på pause for en uke siden. De har planlagt oppstart 26. januar.

Eliteserien håndball kvinner skal etter planen gjennomføre kamper denne uken, og det er foreløpig uvisst hva konsekvensen av dagens anbefalinger blir. Herrelandslaget i håndball deltar nå i VM i Egypt.

– Det er litt tidlig å si hva som skjer. Idrettsforbundet skal ha en dialog med særforbundene, så får vi se hva som kommer ut av det i løpet av dagen, sier generalsekretær i håndballforbundet, Erik Langerud, til VG.

– Hvis vi har forstått det riktig, så er det gledelig at det går fra nasjonale til kommunale retningslinjer for barn og ungdom. Det er etter planen 7000 kamper som skal arrangeres i norsk håndball de tre neste ukene, legger han til.

MÅ TA PAUSE: Heidi Løke og Vipers skal etter planen spille borte mot Ternes onsdag kveld. Dette bildet er fra kampen mot Sola i august. Foto: Bjørn S. Delebekk

«Det nasjonale tiltaksnivået for skoler nedjusteres til gult nivå, og lokale idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge frarådes ikke lenger. Anbefalingen om å unngå besøk hjemme videreføres ikke, men alle bør begrense sosial kontakt» står det i en pressemelding.

Øvrige anbefalinger:

  • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. De kan også unntas fra anbefalingen om én meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.

  • For barn og unge kan ordinær treningsaktivitet internt i klubber, lag og foreninger derfor gjennomføres, men kamper, cuper, stevner mv. må fortsatt utsettes.

  • For voksne videreføres anbefalingen om ikke å drive organisert aktivitet innendørs. Utendørs kan voksne trene dersom det er mulig å holde god avstand.

  • Toppidretten anbefales å utsette alt seriespill i to uker. Norges Idrettsforbund bes om å koordinere dette med særforbundene.