Ungarn var det antatt beste av lagene Sverige har møtt hittil i VM, men heller ikke hovedrundens første motstander bydde på store problemer for Solbergs mannskap – som til slutt vant med hele ni mål.

– Totalt sett kanskje den beste prestasjonen Glenn Solberg har hatt som trener i Sverige, sier Viaplays svenske håndballekspert Martin Frändesjö.

Det samme mener Expressens håndballkommentator Patrick Ekwall.

– Imponerende hele veien og en av de beste landskampene Sverige har gjort under Glenn Solbergs ledelse, skriver han i sin analyse av kampen.

Svenskene viste tidvis små svakhetstegn bakover på hjemmebanen i Göteborg, men fremover gikk det unna og de scoret hele 18 mål bare i den første omgangen. Samtidig slapp de inn 14.

Barcelonas venstrekant Hampus Wanne regnes som en av verdens beste i sin posisjon, og svensken viste hvorfor da han satte fem på fem forsøk før hvilen.

BANENS BESTE: Hampus Wanne storspilte mot Ungarn. Foto: Adam Ihse/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Han ble kampens toppscorer til slutt med ni mål, og kåret til banens beste.

Ungarerne greide å holde Sveriges ledelse nede på fem-seks mål frem til det gjensto et kvarter av kampen. Da begynte Ungarn å knote i angrep, og svenskene fikk kontre inn mål etter mål.

Til slutt endte det hele 37–28.

– Dette sender signaler til de kommende motstanderne. Det kan ta tid å kartlegge Sverige, for det er en bredde og en dybde som vises på alle plan, sa Frändesjö under Viaplays sending.

Noen av høydepunktene fra kampen mot Ungarn kan du se her:

Svenskene har ikke møtt allverdens motstand så langt i VM. Brasil, Kapp Verde og Uruguay ble alle slått enkelt i gruppespillet, og Sverige fikk dermed med seg full pott inn i hovedrunden.

De to neste motstanderne i hovedrunden er Island (fredag) og Portugal (søndag). Sverige trenger trolig bare én seier til for å ta seg til kvartfinale.

Svenskene vant EM i fjor vinter da Spania ble slått i siste sekund av en uhyre tett finale som til slutt endte 27–26. Det var Sveriges første gull siden 2002.

Årets VM spilles delvis i Sverige og delvis i Polen. Sverige får spille sine innledende kamper på hjemmebane, mens Norge så langt har spilt i Polen. Finalen skal spilles i Tele2 Arena i Stockholm.