Viktor Hovland lå oppe på en delt tolvteplass etter de to første rundene i Northern Trust og nordmannen hengte seg med i tetkampen fra start på den tredje runden.

23-åringen var tilnærmet feilfri på de første 15 hullene og var syv slag under par etter syv birdier. Et kostbart slag i vannet gjorde at Hovland fikk en bogey på hull 16 og nordmannen endte runden seks slag under par.

– Det var en god dag. Jeg slo ballen veldig bra. Det var fairway-green hele veien og jeg klarte å senke en del putter her og der. Jeg hadde det virkelig gående en stund og jeg skulle ønsket jeg hadde avsluttet litt bedre, sier Hovland til PGA-touren.

Med det har han spilt seg godt oppover og er på en delt sjetteplass før den siste runden, tre slag bak ledende Cameron Smith og Jon Rahm.

Hovland spilte seg frem til en rekke gode birdiemuligheter i løpet av runden og med birdier på hull 1, 3, 5 og 8 var han fire slag under par halvveis på runden.

Det gode spillet fortsatte i andre halvdel av runden. Hovland spilte svært stødig på alle områder av spillet og birdier på hull 11, 13 og 15 gjorde at han var hele syv under par før de siste tre hullene. På begge de to første rundene gjorde han birdier på hull 16, 17 og 18, men det startet tyngre lørdag.

På det 16. hullet slo han utslaget på det korte par 4-hullet i vannet og måtte droppe godt over 200 meter fra hullet. Derfra klarte han nesten å redde par, men Hovland måtte notere seg for rundens første bogey.

Med par på de siste to hullene ble det dermed en runde på 65 slag, seks slag under par.

Australieren Cameron Smith leverte en helt fantastisk runde, med intet mindre enn elleve birdier. På det siste hullet hadde han en snaut fire meter lang birdieputt for en runde på 59 slag, men mannen med den karakteristiske hockeysveisen måtte nøye seg med par på hull 18 og dermed en runde på 60 slag.

Turneringen i New Jersey er den første av tre turneringer i sluttspillet på PGA-touren, FedEx-cupen. Normalt sett skulle den fjerde runden bli spilt søndag, men grunn av en tropisk storm er den utsatt til mandag.

– Jeg vil trolig holde meg innendørs, så jeg blåser vekk med stormen som kommer. Jeg vil prøve å få inn en treningsøkt og kanskje se et par filmer og snakke med litt kompiser. Jeg har ingen problemer med å sløse bort tid, sier nordmannen.