Opelka vant det første settet etter tiebreak, men da Ruud brøt i første game av det andre settet fremsto plutselig motstanderen sjanseløs i de resterende settene.

Ruud vant det andre settet enkelt 6–0 på bare 19 minutter. Opelka var tafatt, og det virket ikke engang som han prøvde å gi nordmannen kamp. Det er tredje gang i karrieren at 23-åringen taper et sett 6–0.

– Dette er en av de rareste tennismatchene jeg har sett, sa Eurosports kommentator Svein-Espen Olsen forbauset.

Publikum var like overrasket. Gang på gang servet Ruud inn poeng, uten at Opelka knapt beveget seg.

– Han skal faktisk passe seg litt her nå, amerikaneren. Det er noe som heter «tanking», altså det å bevisst ikke gjøre sitt beste. Det kan man få en advarsel for, advarte Olsen og fortsatte:

SEIRET: Casper Ruud. Foto: John E. Sokolowski / REUTERS

– Dette er nesten litt pinlig å se på Reilly Opelka, men det må jo være noe galt med kroppen hans. Bør jo få legen utpå her hvis han er så sluttkjørt som han ser ut som.

Amerikaneren er rangert som nummer 23 i verden og ruver høyt over bakken med sine 2.11 meter. I helgen spilte han finale mot Daniil Medvedev i Toronto.

Muligens var den merkelige oppførselen et desperat forsøk på å spare krefter som gjorde at han ga vekk det andre settet.

I det tredje settet var Opelka mer seg selv lik igjen. Etter en lengre pause returnerte han til hardcourten og det ble igjen en tøff kamp om poengene.

23-åringen sluknet imidlertid igjen og ga etter hver gang Ruud skulle serve. Opelka sikret tiebreak, men denne gangen var det Ruud som var sterkest og sikret avansement til tredje runde på overbevisende vis.

Dette var Casper Ruuds 100. seier i karrieren på ATP-nivå.

Se ATP 1000-turneringen og US Open på Discovery+.