«Vi har Harald Frey, vi har Harald Frey» sang TV 2-kommentator Stig Omland da Norges største basketstjerne satt en trepoenger fra svært langt hold med fem minutter igjen av kampen.

Haukelandshallen i Bergen var fylt til randen søndag kveld til Norges andre kamp i den andre runden av kvalifiseringen til EM 2025. Tidligere i uken smadret de Slovakia på bortebane.

Søndag var det Danmark som kom på besøk til Bergen.

Tidligere i år var det Danmark som lekte seg med Norge på dansk jord, mens de igjen slo Mathias Eckhoff sitt mannskap i Jordal Amfi i juli, men tilfeldigvis havnet nemlig Norge atter en gang i gruppe med våre danske naboer også i den andre kvalik-runden.

Denne gangen var det Norge sin tur til å leke.

Harald Frey scoret 26 poeng, mens Bouna Ndiaye og Stian Mjøs leverte gigantkamper med henholdsvis 19 og 17 poeng. Karamo Jawara var på sin side i det umulige hjørnet defensivt.

– Det viser at det vi har jobbet med de siste årene går i riktig retning. Vi er en selvsikker gjeng, og vi tror at vi kan vinne alle kamper, sier Frey til TV 2.

– Det var god flyt offensivt, gutta «fightet», det var herlig energi og det var en fest - og forhåpentligvis starten på noe mer, sier landslagssjef Mathias Eckhoff – og frir samtidig til sponsorer direkte på TV 2.

– Man bør kjenne sin besøkelsestid! sier han.

Danskene hadde med seg tidligere NBA-spiller Gabriel «Iffe» Lundberg. Han ble hentet av Phoenix Suns i mars, og spilte minutter for laget som gikk et stykke i årets NBA-sluttspill. Han er nå proff i Italia – men det hjalp ikke mot Norge.

– Jeg synes først og fremst at det er kudos til Norge for kampen de spiller. Vi spiller ikke på måten vi ønsker, og det er for sent når vi først finner oss selv, sier Lundberg til TV 2.

Det ble «bare» 14 poeng for Lundberg, og resten av danskene ble låst av Spania-proff Karamo Jawara. Omtrent samtlige norske spillere leverte på parketten i Bergen.

– Det er kunst! Det er festbasketball! utbrøt Omland da Stian Mjøs gjorde ydmykelsen komplett med en åpen treer mot slutten.

Foto: Sofascore.com

Det betyr at Norge leder gruppe D med to seiere og en svært solid poengforskjell. Danmark tapte også sin første kamp mot Nord-Makedonia, og er ille ute.

Vinneren av gruppen går videre til den avgjørende EM-kvalifiseringen der store stjerner som greske Giannis Antetokounmpo, franske Rudy Gobert eller slovenske Luka Dončić potensielt kan stå på motsatt banehalvdel.

NB! Nord-Makedonia ligger i skrivende stund under mot Slovakia, noe som betyr en overlegen tabelltopp for Norge. Norge møter Nord-Makedonia i neste kamp, 10. november.