Det dramatiske oppgjøret var over etter fire timer og 50 minutter. Murray vant kampen etter tiebreak i det femte settet.

Italienske Berrettini var seedet som nummer 13 i turneringen. Han var den høyest rangerte spilleren på Casper Ruuds side av tablået fram mot en eventuell fjerde runde. Ruud på sin side er seedet som nummer to i Melbourne.

I det avsluttende tiebreaket med førstemann til ti poeng fikk Berrettini umiddelbart store problemer og kom under 0–5.

35 år gamle Murray har vært verdensener, men det var tilbake i 2016. De siste årene har han slitt med skader og har vært lange perioder borte fra sporten. Han er rangert som den 66. beste spilleren i verden.

I det femte settet trodde «alle» at Berrettini skulle ta hjem seieren, men han misset en enkel matchball. Murray kom tilbake og sikret seg gamet og 5–5. Deretter var han overlegen i tiebreaket.

Berrettini kom skjevt ut i kampen og tapte de to første settene 3-6, 3–6. I begge settene ble han brutt i sitt første servegame. Det betød trøbbel for Berrettini, men han slo tilbake mot veteranen og vant det tredje settet.

I sett fire måtte det tiebreak til, og etter en time og 16 minutter ble det 9–7 mot Murray før avgjørelsen falt i det femte settet i den lange og dramatiske kampen på Rod Laver Arena.