– Klart jeg var nervøs, sier Petter Solberg til VG.

– Men Oliver kjører veldig smart, konstaterer pappa fornøyd etter at sønnen vant foran norske Ole Christian Veiby.

Han kastet seg rundt halsen på sønnen etter målpassering.

Mens Oliver Solberg i fjor kjørte Hyundai den grommeste VM-klassen, kjører han i år Skoda i den nest øverste klassen, såkalt WRC2. Helgens løp hjemme i Sverige er hans første i VM 2023, etter som førerne selv velger ut hvilke VM-runder som skal telle for dem.

– Oliver har hatt full kontroll hele løpet. Det er jævli bra, sier Petter Solberg.

Dette er sønnens andre VM-seier - men den første i denne klassen. Han vant som 18-åring WRC3 i Estland høsten 2020. Konkurransen er langt tøffere nå.

FAMILIEN: Oliver Solberg (t.v.) sammen med foreldrene Petter og Pernilla. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

– Det har vært en fantastisk helg, sier Oliver Solberg etter målpassering.

– Syv biler har seierssjanse, sa Oliver Solberg på forhånd, men det meste skulle handle om ham og norske Ole Christian Veiby, som ble nummer to.

Norge hadde verdensmesteren i denne klassen både i 2020 ved Mads Østberg og i 2021 ved Andreas Mikkelsen. Siste svenske vinner kom i 2017 ved Pontus Tidemand, som er bonussønn til Olivers onkel Henning Solberg.

– Oliver har hatt bare 100 kilometer testing med denne bilen. Det er ingenting. Det er mye å hente, mener Petter Solberg, som er veldig fornøyd med hvordan Skoda-teamet jobber for sønnen.

MORO PÅ SKOGEN: Oliver Solberg har likt seg i de svenske skogene i helgen. Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

– Det har vært en morsom duell med Oliver. Vi tapte for mye fredag, sier Ole Christian Veiby etter målpassering. Han hadde Torstein Eriksen som kartleser. Solberg og hans kartleser Elliott Edmondson endte 42,3 sekunder foran til slutt.

VM-runden har blitt kjørt i Umeå-traktene nord i Sverige. Den svenske runden gikk i tidligere tider i Karlstad-området, nær Norge.