Christoffer Karlsen utlignet til 4–4 59 sekunder før slutt på ordinær tid, og drøyt åtte minutter ut i forlengelsen avgjorde evigunge Greg Mauldin (40) for Oilers.

Dermed står det 2–1 i kamper til Storhamar, som vant 3–0 i den første finalen i Stavanger. Deretter ble det 3–2 hjemme på Hamar før Oilers vant 5–4 hjemme i DNB Arena påskeaften.

Da disse to lagene møttes i NM-finalen også for ett år siden, vant Stavanger Oilers fire strake kamper.

TRIUMF: Henrik Holm i Oilers-målet kan være fornøyd med seier lørdag. Foto: Hanna Johre / NTB

– Vi er veldig fornøyde. Det hadde vært hardt å dra til Hamar nå om vi lå under 0–3 i kamper, sier matchvinner Mauldin til TV 2.

Oilers fikk en marerittåpning da en retur gikk rett på køllebladet til Patrick Thoresen, som ikke lar seg be to ganger når han får en sånn sjanse: Storhamar-ledelse 1–0.

Martin Rønnild fanget opp en Oilers-pasning og smelte inn 2–0 bak Henrik Holm.

– Vi er veldig fornøyd med å lede 2–0, men jeg synes begge lag har skapt like mye, sier Patrick Thoresen til TV 2 før andre periode.

Vill midtperiode

Det ble en vill midtperiode, som Oilers vant 3–2 - og stemningen økte kraftig i DNB Arena. Bryce Gervais reduserte først for Oilers, Patrick Thoresen smelte inn Storhamars tredje mål via ei Oilers-skøyte i overtall før Gervais scoret igjen.

Ikke nok med det: Ludvig Hoff lirket inn 3–3 etter å ha fanget opp en retur fra Storhamar-målvakt Trym Gran.

Men Storhamar lot seg ikke stoppe. Rett i etterkant av et overtall datt pucken ned på køllebladet til Peter Quenneville, som ga gjestene ledelsen 4–3 før siste periode.

Storhamar-kapteinen Patrick Thoresen ga som vanlig alt. Han blokkerte et skudd og fikk så store smerter i beinet at han måtte hvile litt. Men han kom tilbake på isen og fortsatte.

STORHAMAR-KEEPER: Trym Gran. Foto: Lise Åserud / NTB

Snaut fem minutter før slutt ble Storhamar-keeper Trym Gran idømt utvisning for å skjøvet buret ut av stilling med hensikt.

– Jeg synes det er helt feil. Det er sånn moderne målvaktsspill er. Det er ikke Trym Grans feil at burene sitter så dårlig, sier tidligere Oilers-målvakt Ruben Smith som TV 2-ekspert. Også Gran selv protesterte overfor dommerne mot utvisningen.

– Uhørt, mener Storhamar-trener Petter Thoresen.

Med heller ikke overtall nummer ti i finaleserien ga scoring til Oilers.

Derimot ble det 4–4 da 59 sekunder gjensto av tredje periode. Målvakt Henrik Holm hadde forlatt isen slik at Oilers spilte seks mot fem. Christoffer Karlsen scoret sitt tiende mål i sluttspillet og ordnet forlengelse for Oilers.

– Det var akkurat det vi trengte, sier Karlsen til TV 2.